Széchenyi ismereti adatbázisok
Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció
  • 225-éve
  • Mo-pillanatai
  • SzI-nak-szentelt
  • Széchenyi-kvíz

Kiemelt hírek

Gróf Széchenyi István halálának 159. évfordulója
A 2019. évi Széchenyi Akadémia programja
Széchényi CD a Café Momus Komolyzenei Magazinban
Hungarikumok, mint a magyarság karakterjegyei
Egy jelvény, és ami mögötte van
Új Széchényi CD jelent meg
Ünnepség a Széchenyi szobornál Budakeszin 2018. szeptember 21-én
A SZÉCHENYI BARÁTI KÖR alapításának 25. évfordulóját ünnepli
Koszorúzás a Széchenyi Téren 2018. szeptember 21-én
Melyik Széchenyi Casino a jelvény tulajdonosa?
Papp Éva kitüntetése
Széchenyi-szobor Szatmárnémetiben
Széchenyi mint mostohaapa
Előadás a szlovákiai Hidaskürtön a Széchenyi-tisztelet fontosságáról
Hungary Hungaricums
The intellectual legacy of Count István Széchenyi
Mi végett vagyunk a világon?
Nemzettudat és nemzeti identitás konferencia Sopron
Négyszázezer forintot nyertünk
Széchenyi vándorkiállítás
Széchenyi István időutazása
A magyar nyelv és nemzeti jövő
Lectori salutem! Beköszöntő és működés
Századik Széchenyi-lakoma és Bál
Domborműavatás Rimaszombaton
Művészek emlékkiállítása Nagycenken
Emlékmű a szlovákiai magyar szórványban
Elhunyt Bugán Istvánné
Széchenyi műveit olvasva európainak érzem magam
Széchenyi és a magyar borászat

Felhívás

Gr. Széchenyi Istvánhoz kötődő helyi szervezetek, közösségek, iskolák számára lehetőséget kínálunk, hogy portálunkon tegyék közzé eseményeiket, híreiket.

Portálrendszerünkben lehetőség van saját arculattal és domain névvel igénybe venni a portál szolgáltatásait.

Bővebb információért keressék a portál üzemeltetőjét Buday Miklóst a 06 30 9502 147-es telefonszámon.


Portálok:

Érvényes a Széchenyi Alapítvány pályázata

Örömmel vettük jelentkezését a Nemzeti Együttműködési Alap „Civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatás 2020”. című pályázati kiírásra.

Pályázat a Hitel angol nyelvre fordítására

Alapítványunk a NEA Nemzeti Összetartozás Kollégiumánál a NEA-NO-20-O-V-0477 pályázati azonosítószámon pályázik Széchenyi fő művének a Hitel angol nyelvre történő lefordítására. A 2019 évi azonos témájú pályázatunk várólistás lett. Nem adjuk fel. Egyrészt azért, mert kiváló csapatot állítottunk fel, amelyik bizonyosan jó és hű angol változatot tud az asztalra tenni, másrészt azért, mert tudjuk, hogy a Hitel angol nyelven fontos szükségleteket elégít ki.

Célunk az, hogy a magyarságot és a kiemelt nemzeti értéket méltó módon bemutató – akár reprezentációs célú – kötet álljon a Magyarországot képviselő személyek, vagy a Magyarország iránt érdeklődő külföldiek rendelkezésére.

Nem titkolt szándékunk, hogy az angol nyelvterületen élő magyar gyökerű családok másod-harmad generációs tagjai – akik már nem tudnak magyar nyelvű választékos szöveget megérteni, de gyökereik után érdeklődnek – megismerhessék a legnagyobb magyar világán keresztül a magyar múltat. Számukra a Hitel angol nyelvű változata nélkülözhetetlen segítséget jelentene.

2018. adóév szja 1%-a

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal tájékoztatta a Széchenyi Alapítványt, hogy részére 101.958 Ft. felajánlás érkezett

Ne maradjon az Ön adójának 1%-a az államnál

A Széchenyi Alapítvány arra mozgósít, hogy gróf Széchenyi István fő művét; a Hitelt a világnyelvekre átültessük.
Segítse törekvésünket, segítse a Széchenyi-ismeret növelését! Ajánlja fel a személyi jövedelemadójának 1%-át a Széchenyi Alapítványnak.

2017. évi 1%-os felajánlás

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal tájékoztatta a Széchenyi Alapítványt, hogy a személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról szóló törvény biztosította lehetőséggel élve az adófizető magánszemélyek egy része az Önök szervezetét jelölte meg kedvezményezettként a személyi jövedelemadója 1%-ának felajánlásakor.

Szaluter Patrícia (SZIG) 2017-2018 Diákok Széchenyi-díjasa

2018. május 4-én az Újbudai Széchenyi István Gimnáziumban Szaluter Patrícia vehette át a Diákok Széchenyi-díját.

Megjelent a Széchenyi 225 c. tanulmánykötet

A Nemzeti Ünnepre megjelent a Széchenyi-emlékév 2016. alkalmából a Ludovika Szabadegyetemen rendezett előadássorozat alapján szerkesztett Széchenyi 225 c. tanulmánykötet elektronikus formában.

Hungarikum a Széchenyi-diákkörben

Az Országos Széchenyi Alapítvány elnöke Buday Miklós látogatott a Kőbányai Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolába 2018. március 7-én.
Több mint 60 diák hallgatta előadását, amelynek címe: A Széchenyi kultusz jelentősége napjainkban

Előadás a szlovákiai Hidaskürtön a Széchenyi-tisztelet fontosságáról

A Hidaskürti Magán Kereskedelmi és Szolgáltatóipari Szakközépiskola falát Széchenyi dombormű és kétnyelvű felirat díszíti és hirdeti gróf Széchenyi István példáját. Az iskola alapítója Cservenka János és az iskola igazgatója Berényi Renáta 2018. március 13-án meghívta Buday Miklóst a Széchenyi Alapítvány elnökét, hogy tartson előadást gróf Széchenyi Istvánról és a Széchenyi-kultusz időszerűségéről.

Rendhagyó történelemóra a SZIG-ben

Az Újbudai Széchenyi István Gimnázium meghívta Buday Miklóst a Széchenyi Alapítvány elnökét, hogy 2018. március 5-én tartson előadást gróf Széchenyi István szellemi hagyatékáról.

Egy százalék

A Széchenyi Alapítvány várja és tisztelettel kéri a Széchenyi-tisztelő személyek személyi jövedelemadójának 1 %-át.

Adóbevallásában kérjük, hogy az adója 1%-át - bármilyen csekély összeg legyen is az - ajánlja fel a Széchenyi Alapítvány céljainak teljesülése érdekében.

Adószámunk:
19115951-1-08


Hungary Hungaricums

Korábban hírül adtuk, hogy előkészületben van a Hungary Hungaricums című angol nyelvű kiadvány abból a célból, hogy a Magyarország, illetve a magyarok iránt érdeklődő külföldiek számára rendelkezésre álljon a hungarikumokat, illetve a magyar értékeket bemutató kiadvány.

Mi végett vagyunk a világon?

Elhangzott gróf Széchenyi István születésének 226-dik évfordulója alkalmából Bécsben a szülőháznál (Herren Gasse 5.) a Széchenyi Alapítvány elnökének Buday Miklós ünnepi beszédeként.
A koszorúzási ünnepséget a Bécsi Magyar Nagykövetség rendezte.

The intellectual legacy of Count István Széchenyi

Hamarosan megjelenik Magyarország kulturális – tudományos életének angol nyelvű bemutatásának egyik fontos állomásaként a "Tradicionális Intézmények, Hungarikumok Magyarországon” elnevezésű angol nyelvű kiadvány

Az 1 százalék mértéke

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal tájékoztatta a Széchenyi Alapítványt

Négyszázezer forintot nyertünk

A Széchenyi Alapítvány a Nemzeti Együttműködési Alap Nemzeti összetartozás kollégiuma által 2016. december 15-én megjelentetett NEA-17-M kódszámú, "Civil szervezetek működési célú támogatása 2017.” című pályázati kiírásra benyújtott, NEA-NO-17-M-0804 pályázati azonosítószámon nyilvántartásba vett, Széchenyi-ismeret növelés című pályázat 400 000 Ft összegű támogatásban részesül.

Főhajtás Széchenyi halálának 157. évfordulóján

Péchy Mária az Országos Széchenyi Kör elnöke köszöntője után az Újbudai Széchenyi István Gimnázium tanulói Provoda Panna Flóra, Szigethy Bence, Takács Zsolt, Tarjáni Nikolett Mészáros Márta tanárnő növendékeinek remek produkciója után Buday Miklós a Széchenyi Alapítvány elnöke emlékezett Széchenyire a következő gondolatokkal:

ekka

Dr. Dimény Imre búcsúztatása

Dimény Imre - nekünk Imre bácsi - a Széchenyi Alapítvány kurátora volt és több évtizeden keresztül segítette az alapítvány munkáját bölcs tanácsaival. Ismerője volt gróf Széchenyi István életművének és munkássága tükrözte a legnagyobb magyar elveit, törekvéseit.
2017. március 31-én kilencvenötödik évében kísértük őt utolsó útjára a Farkasréti temetőben.

Dr. Nagy István parlamenti államtitkár búcsúztató beszéde állítson itt Imre bácsinak - a Széchenyi-tisztelők számára - emléket.

Buday Miklós nagy sikerű előadása Révkomáromban

A Magyar Kultúra Napja alkalmából a felvidéki Széchenyi István Polgári Társulás Széchenyi-estet tartott a Csemadok komáromi székházában, 2017. január 20-án.
A vendégelőadó Buday Miklós, a Széchenyi Alapítvány elnöke volt, aki mindenekelőtt gróf Széchenyi István HITEL című, 1830-ban megjelent művének mai magyar nyelven sajtó alá rendezett kötetét mutatta be.

Érvényes a Széchenyi Alapítvány pályázata

A Nemzeti Kulturális Alap (NEA) 2017. évi működési pályázatára az alapítvány határidőre beadta a pályázatát.

A Széchenyi Alapítvány beadta 2017. évre szóló működési pályázatát

Értesítést kaptunk, hogy Nemzeti Összetartozás Kollégium által kiírt Működési támogatás című pályázati felhívásra készített Széchenyi-ismeret növelés című pályázata az EPER-be (elektronikus pályáztatási rendszer) beérkezett.

Recenzió a Hitelről

Schnell Gábor PhD. hallgató (Budapest) a Nemzetgazdasági Minisztérium munkatársa írt recenziót gróf Széchenyi István: Hitel – mai magyar nyelven című könyvről, amely a Jogtudományi közlöny 2016/12. számában jelent meg.

Dr. Horváth Attilát alkotmánybíróvá választotta az Országgyűlés

Horváth Attila jogtörténész, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem intézetvezetője, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, valamint az ELTE tanára, a Széchenyi Alapítvány kuratóriumának tagja, Széchenyi-kutató 2016. november 22-én letette az alkotmánybírói esküt.

Előadás Kassán

2016. október 4-én Kassán a Rovás közösség házában tartott gróf Széchenyi István szellemi hagyatékáról előadást Buday Miklós a Széchenyi Alapítvány elnöke.

Széchenyi, az időszerű európai


Buday Miklósnak a Széchenyi Alapítvány elnökének tett föl három kérdést a Présház Hírportál. A kérdések és a válaszok "Széchenyi, az időszerű európai" címmel jelentek meg.

2015. évi személyi jövedelemadó 1 százaléka

Köszönjük szépen! Értesítette a NAV a Széchenyi Alapítványt, az adózók 1%-nak felajánlásáról.

Mai magyar nyelven adták ki Széchenyi Hitelét

Az MTI kiküldte a médiának R. Jobbágy András Buday Miklóssal készített interjúját. Ennek alapján olvashatók tudósítások például az Origón, vagy a Mandiner.hu-n

Pénzünk nincs, de Hitel, mai magyar nyelven, van!

Tudósítás gróf Széchenyi István átdolgozott és újra kiadott könyvének bemutatójáról Keppel Dánieltől.
2016. május 10-én, kedden a Laskai Osvát Antikvárium szervezésében mutatták be Esztergomban Széchenyi István Hitel című művének mai magyar nyelvre átírt új kiadását.

A legnagyobb magyar hagyatéka

„Magyarország pillanatai drágák”
Az esztergomi Szent Adalbert Központban 2016. május 10-én került sor gróf Széchenyi István: HITEL mai magyar nyelven című könyv bemutatójára, a Laskai Osvát Antikvárium szervezésében. Gróf Széchenyi István 225. születési évfordulójának tiszteletére készült el fő művének átírt változata. A szerkesztőket az a cél vezette, hogy megkönnyítsék azon olvasók dolgát, akik közeledni akarnak Széchenyi világához.

Észrevételek dr. Rigó Mihály gondolataihoz.

Az okos Széchenyi címmel 2016. május 5-én a Széchenyi Alapítvány elnöke tartott előadást Hódmezővásárhelyen. Az előadással kapcsolatos gondolatait dr. Rigó Mihály leírta - lásd a kapcsolódó cikket -, és ezekre reagál most Egervölgyi Dezső.

Az okos Széchenyi

2016. május 5-én 11 órakor Buday Miklós a Széchenyi Alapítvány elnöke tartott előadást Hódmezővásárhelyen a Németh László Városi Könyvtárban "Az okos Széchenyi" címmel.

Sütő-Nagy Sára kitüntetése

A Diákok Széchenyi-díja kitüntető elismerést a Budapesti Széchenyi Gimnáziumban a 2015-16-os tanévben Sütő-Nagy Sára nyerte el. A díjátadás 2016. április 29-én történt.
Közöljük a laudációját.

Köszönőlevél New Yorkból

2016. március 12-én rendezte meg a New York-i Magyar Ház éves Adománygyűjtő Gála Estjét. A Magyar Ház New York City egyetlen magyar közösségi háza, ötven éve szolgálja a közösséget és teljes mértékben önfenntartó intézmény.
A Széchenyi Alapítvány mint a gróf Széchenyi István szellemi hagyatéka hungarikum kezelője a Gálaestre elküldte a Széchenyi minden írása című CD-t.

A Hitelről az Echo Tv-n

A Hitel mai magyar nyelven című Széchenyi mű könyv sajtóbemutatója 2016. március 29-én volt a a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központban. A könyvet különböző oldalakról prof. DSC. Gergely András történész, dr. Horváth Attila jogtörténész, egyetemi docens és Buday Miklós a Széchenyi Alapítvány elnöke mutatták be. Az Echo Tv a sajtóbemutatón jelen volt és az eseményről április 16-án sugároztak műsort.

Az új Hitel

Kő András publicista, sportújságíró és Széchenyi-kutató írását olvashatjuk a Magyar Hírlap 2016. április 9-dikei számában a Hitel mai magyar nyelven című könyvről.

A Hitel sajtóbemutatója

A Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központban 2016. március 29-én került sor gróf Széchenyi István: HITEL mai magyar nyelven” című könyv sajtóbemutatójára.

Gróf Széchenyi István 225. születési évfordulójának tiszteletére készült el Széchenyi fő művének átírt változata. A szerkesztőket az a cél vezette, hogy megkönnyítsék azon olvasók dolgát, akik közeledni akarnak Széchenyi világához.

Tájékoztatás az szja 1%-os összegről

A Nemzeti Adó és Vámhivatal tájékoztatta a Széchenyi Alapítványt, hogy a személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról szóló 1996. évi CXXVI. törvény biztosította lehetőséggel élve az adófizető magánszemélyek egy része a Széchenyi Alapítványt jelölte meg kedvezményezettként a 2014. évi személyi jövedelemadója 1%-ának felajánlásakor.

Nyert a Hitel

A Széchenyi Alapítvány támogatókat keres, keresett gróf Széchenyi István: Hitel című művének mai magyar nyelvre való átírására. Több elutasítás után végre egy jó hír: értesítést kaptunk a Nemzeti Együttműködési Alaptól (NEA), hogy támogatják tervünk megvalósítását.

Érvényes az alapítvány NEA-KK-15-M-1467 pályázata

A Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) 2015. évi pályázatára a Széchenyi Alapítvány a Széchenyi-ismeret növelése címmel nyújtott be működést segítő pályázatot. Értesítette az alapítványt a NEA, hogy a NEA-KK-15-M-1467 pályázati azonosítószámú, A Széchenyi-ismeret növelése címmel benyújtott pályázatát a pályázati kiírás 14. pontja alapján érvényes.

Hungarikum bemutató Amerikában

A Földművelési Minisztérium Hungarikum Főosztályától arról kaptunk tájékoztatást, hogy szórólapokkal, kiadványokkal csatlakozhatunk egy amerikai road show-hoz - Hrivnák Tünde a ByMe design márka tulajdonosának Hungarikum kiállítással egybekötött amerikai körútjához -, amely 2015. április 28-tól május 15-ig tart, és Washington, New York, Sarasota és Miami városokat érinti.

Áder János köztársasági elnök úr vállalta a fővédnökséget

A civil Széchenyi-emlékbizottság tagjai levélben kérték fel a köztársasági elnök urat, hogy gróf Széchenyi István 225. éves születési évfordulója tiszteletére, rendezendő Széchenyi-Emlékévnek - amely 2016-ban lesz - legyen a fővédnöke.

Mit kell tenni a Széchenyi-kultusz növelése érekében?

Ezzel a címmel körkérdést tettünk fel a Széchenyi-tisztelőknek. Pár napon belül 60-an válaszoltak, és mintegy 180 javaslatot kaptunk.
A körkérdésre felfigyelt a Lánchíd Rádió és interjút készített Horváth Ágnes szerkesztő Buday Miklóssal a Széchenyi Alapítvány elnökével és Körösiné dr. Merkl Hildával a Budakeszi Széchenyi Kör elnökével.
Az interjú meghallgatható.

A személyi jövedelemadó 1%-nak értéke

Tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Széchenyi Alapítványt, hogy az adózó magánszemélyek rendelkezései alapján a 2013. évi személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlása szerint alapítványunkat várhatóan 28 405 forint illeti meg.

Weisz Gerda a bonyhádi díjazott

Weisz Gerda a Bonyhádi Általános Iskola Széchenyi István Általános Iskolájának 2014-ben végzett tanulója 8 évig kitűnő tanuló volt.
Rendszeresen hat-nyolc tantárgyból dicséretet kapott év végén. Tanulmányi munkájáért, példás magatartásáért és szorgalmáért felső tagozatos korában minden tanévben nevelőtestületi dicséretben részesült.

Köszönet Széchényi Kálmánnak

A Széchenyi Alapítvány kuratóriuma nagyon szépen megköszöni Széchényi Kálmán 2014. augusztusában befizetett adományát.

Buday Miklós elnök

A Széchenyi Alapítvány 2014. évi tervei

Az alapítvány Széchenyi-életművét határtalan kincsesbányának ismerte meg, amelyet méltatlanul elhanyagoltnak találunk. Tevékenységünktől is függ, hogy szélesebb körben váljék belsővé a Széchenyi-életműből fakadó cselekvő hazafiság.

Gebei Katalin (SzIG) 2013-2014 Diákok Széchenyi-díjasa

A budapesti Széchenyi István Gimnázium javaslatát a Széchenyi Alapítvány elfogadta és 2013/14. tanévben a Diákok Széchenyi-díját a nevelőtestület és a diákönkormányzat egyhangú döntése alapján Gebei Katalin 13. A. osztályos tanulója nyerte el.

Egy százalék

A Széchenyi Alapítvány nagyon szépen megköszöni az adózók 1%-os felajánlásait. 2017-ben 12 791 forint, 2015-ben 30 550 forint, 2013-ban 22.761 forint, 2012-ben 15.314 forint volt, ami nagyon kevés azokhoz a feladatokhoz, amelyek teljesítését magunk elé kitűztünk.
Ezeket az összegeket az ifjúság Széchenyi-ismereteinek bővítésére használtuk fel.

Buday Miklós beszéde 2014. 04.08-án

Az Országos Széchenyi Kör koszorúzással egybekötött megemlékezést szervezett Budapesten az Akadémia előtti szobornál gróf Széchenyi István 154. halálévfordulóján. A megemlékezést Buday Miklós a Széchenyi Alapítvány elnöke tartotta.

Széchenyi István életműve legyen hungarikum!

FELHÍVÁS!
A Széchenyi Alapítvány kuratóriumának tagjai a Hungarikum törvény alapján szeretnének közösséget alkotni, csoportosulást létrehozni annak érdekében, hogy gróf Széchenyi István szellemi hagyatéka deklaráltan is váljék azzá ami, legyen valóságos, kiemelt és védett hungarikum.
Várjuk a Széchenyi-tisztelők támogató csatlakozását.

Nier Máté a BONI 2012-2013 Diákok Széchenyi Díjasa

A Bonyhádi Oktatási Nevelési Intézmény Széchenyi István Általános Iskola javaslatát a Széchenyi Alapítvány elfogadta és 2012/13. tanévben a Diákok Széchenyi Díját a nevelőtestület és a diákönkormányzat egyhangú döntése alapján Nier Máté 8. osztályos tanulójának adományozza.

Értesítés elutasított pályázatról

Az Emberi Erőforrások Támogatáskezelő elutasította a Széchenyi Alapítvány 2013. évi működési pályázatát.
És Ön legalább erkölcsileg támogatná ezt a projektet?

Fehér foltok a Széchenyi-életműben

A Széchenyi Alapítvány "Fehér foltok a Széchenyi-életműben" címmel tudományos konferencia szervezésére adott be a Nemzeti Együttműködési Alap Közösségi Kollégiunához 2013. évre szakmai pályázatot.
Nem közismert, hogy a Széchenyi-életmű feldolgozottsága korántsem teljes. A kutatókat, a felfedező hajlamúakat ingerlik a járatlan utak, a térkép fehér foltjai, mégis, talán a Széchenyi-életmű nagysága, és a körülményeink miatt a feltáró munka megszakadt.

Családi Vivien a Csornai 2012-2013 Diákok Széchenyi Díjasa

A Széchenyi Alapítvány elfogadta a Csornai Általános és Alapfokú Művészeti Iskola Széchenyi István Körzeti Általános Iskola javaslatát és 2012/13. tanévben a Diákok Széchenyi Díját nevelőtestület és a diákönkormányzat egyhangú döntése alapján Családi Vivien 8. a osztályos tanulójának adományozza.

Rudi Soma a Zugló 2012-2013 Diákok Széchenyi Díjasa

A Zugló Telepes utcai Széchenyi István Általános Iskola javaslatát a Széchenyi Alapítvány elfogadta és 2012/13. tanévben a Diákok Széchenyi Díját nevelőtestület és a diákönkormányzat egyhangú döntése alapján Rudi Soma 8/a. osztályos tanulójának adományozza.

Tim Gergely a kőbányai iskola 2012-2013 Diákok Széchenyi Díjasa

Kőbányai Széchenyi István Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola javaslatát a Széchenyi Alapítvány elfogadta és 2012/13. tanévben a Diákok Széchenyi Díját nevelőtestület és a diákönkormányzat egyhangú döntése alapján Tim Gergely 8.b osztályos tanulója nyerte el.

Kiss Viktória SzIG 2011-2012 Diákok Széchenyi Díjasa

A budapesti Széchenyi István Gimnázium javaslatát a Széchenyi Alapítvány elfogadta és 2011/12. tanévben a Diákok Széchenyi Díját nevelőtestület és a diákönkormányzat egyhangú döntése alapján Kiss Viktória 12. E osztályos tanulója nyerte el.

Asmon Stella SzIG 2012-2013 Diákok Széchenyi Díjasa

A budapesti Széchenyi István Gimnázium javaslatát a Széchenyi Alapítvány elfogadta és 2012/13. tanévben a Diákok Széchenyi Díját a nevelőtestület és a diákönkormányzat egyhangú döntése alapján Asmon Stella 12. B osztályos tanulója nyerte el.

Megújult a Széchenyi Fórum

Márciusban megújul a Széchenyi Fórum.hu, pontosabban a helyét átveszi egy vadonatúj portálrendszer, mely páratlan lehetőséget kínál kicsi és nagy közösségek, illetve lelkes Széchenyi tisztelők, igényes pedagógusok és tudományos kutatók számára egyaránt. Széchenyi Fórum.hu portálrendszer fokozatosan virtuális találkozóhellyé (valódi fórummá), a Széchenyi-ismeret növelésének egyik fontos eszközévé, végül is valóságos Széchenyi-tudástárrá válhat.

Széchenyi Alapítvány kuratóriumi ülés 2013.03.06.

Összevont ülést tartott a Széchenyi Alapítvány kuratóriuma és a Széchenyi Fórum.hu szerkesztőbizottsága 2013. március 06-án, a Logodi utca 49. sz. alatti irodában, melyen a kuratórium jóváhagyta a 2012. évi beszámolókat, és tájékoztatókat hallgattak meg a 2012-2013 évi pályázatokról, valamint a jelen portál működéséről, perspektívájáról.

Hirdessen a Széchenyi Fórum.hu portálon

A hirdetési bevételek a portálrendszer fennmaradását, üzemeltetését és fejlesztését segítik. Az Ön cégének, vagy szolgáltatásának hirdetése, kiváltja az adományok Széchenyi Alapítvány portáljának üzemeltetésére fordítandó részét. Természetes célunk, hogy jelen média a hirdetések és szolgáltatási díjak bevételei által önfenntartó legyen.

A Széchenyi Alapítvány 2012. évi jelentései

A Széchenyi Alapítvány 2012. évi tevékenységét a hagyományos feladatokon túl a forrásszerzés, különös tekintettel a civil (működési és szakmai) pályázatok lehetőségeinek feltárása és a pályázatok összeállítása, illetve teljesítése jelentette.

Széchenyi István életműve legyen hungarikum!

Legyen hungarikum Széchenyi István gróf szellemi hagyatéka, írott életműve!

A felhívás és az ajánlások itt olvashatók. http://www.szechenyiforum.hu/szechenyiforum/Legyen_hungarikum/514

 

 

Önkénteseket, kapcsolattartókat keres a Széchenyi Fórum.hu

Szeretnénk bevonni a Széchenyi Fórum.hu portálrendszer szerkesztői munkájába Széchenyi-tisztelő közösségek, intézmények tagjait, képviselőit.

E munkában való részvétellel nagy szolgálatot tehetnek a közösségüknek, és általában a Széchenyi-tisztelőknek.
Az internetes kommunikációé a jövő!
Különösen számítunk a fiatalok jelentkezésére, illetve a fiatalok és a tapasztalt nemzedék együttműködésére.

Borsos Miklós Széchenyi emlékérméről

Az 1987-ben a Széchenyi Alap megalakulását követően adománygyűjtés volt a kuratórium legfontosabb feladata. Úgy akartunk anyagi áldozatot kérni, hogy maradandó emlékkel köszönhessük meg az adományokat. A legjobb mestereket terveztük megkeresni, hogy örökbecsű plaketteket rendeljünk tőlük. Borsos Miklós és Csikszentmihályi Róbert is nagyon szívesen fogadott minket.

Szerződés az MTI Országos Sajtószolgálatával

A Széchenyi Alapítvány a szélesebb körű és hatékonyabb tájékoztatás céljából szerződést kötött a magyar Távirati Iroda Országos Sajtószolgálatával. (MTI OS)

A Széchenyi Alapítvány 2011. évi jelentései

Alapítványunk 1987 óta azon tevékenykedik, hogy financiális hátteret és szakmai, szervezési segítséget biztosítson a Széchenyi-tisztelő közösségeknek és egyéneknek. A 2011. évi tevékenységeket az alábbiakban mutatjuk be.
Az összes esemény megtekintéséhez kattintson ide »
  • Hitel megrendelése


HOZZÁSZÓLÁSOK


Képgalériák


Az összes képtár megtekintéséhez kattintson ide