Széchenyi ismereti adatbázisok
Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció

SzA Dokumentumok

Beszámolók, mérlegek, közhasznúsági jelentések, jegyzőkönyvek

Érvényes a Széchenyi Alapítvány pályázata

Örömmel vettük jelentkezését a Nemzeti Együttműködési Alap „Civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatás 2020”. című pályázati kiírásra.
tovább »

Pályázat a Hitel angol nyelvre fordítására

Alapítványunk a NEA Nemzeti Összetartozás Kollégiumánál a NEA-NO-20-O-V-0477 pályázati azonosítószámon pályázik Széchenyi fő művének a Hitel angol nyelvre történő lefordítására. A 2019 évi azonos témájú pályázatunk várólistás lett. Nem adjuk fel. Egyrészt azért, mert kiváló csapatot állítottunk fel, amelyik bizonyosan jó és hű angol változatot tud az asztalra tenni, másrészt azért, mert tudjuk, hogy a Hitel angol nyelven fontos szükségleteket elégít ki.

Célunk az, hogy a magyarságot és a kiemelt nemzeti értéket méltó módon bemutató – akár reprezentációs célú – kötet álljon a Magyarországot képviselő személyek, vagy a Magyarország iránt érdeklődő külföldiek rendelkezésére.

Nem titkolt szándékunk, hogy az angol nyelvterületen élő magyar gyökerű családok másod-harmad generációs tagjai – akik már nem tudnak magyar nyelvű választékos szöveget megérteni, de gyökereik után érdeklődnek – megismerhessék a legnagyobb magyar világán keresztül a magyar múltat. Számukra a Hitel angol nyelvű változata nélkülözhetetlen segítséget jelentene.
tovább »

A Széchenyi Alapítvány beadta 2017. évre szóló működési pályázatát

Értesítést kaptunk, hogy Nemzeti Összetartozás Kollégium által kiírt Működési támogatás című pályázati felhívásra készített Széchenyi-ismeret növelés című pályázata az EPER-be (elektronikus pályáztatási rendszer) beérkezett.
tovább »

Köszönőlevél New Yorkból

2016. március 12-én rendezte meg a New York-i Magyar Ház éves Adománygyűjtő Gála Estjét. A Magyar Ház New York City egyetlen magyar közösségi háza, ötven éve szolgálja a közösséget és teljes mértékben önfenntartó intézmény.
A Széchenyi Alapítvány mint a gróf Széchenyi István szellemi hagyatéka hungarikum kezelője a Gálaestre elküldte a Széchenyi minden írása című CD-t.

tovább »

Tájékoztatás az szja 1%-os összegről

A Nemzeti Adó és Vámhivatal tájékoztatta a Széchenyi Alapítványt, hogy a személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról szóló 1996. évi CXXVI. törvény biztosította lehetőséggel élve az adófizető magánszemélyek egy része a Széchenyi Alapítványt jelölte meg kedvezményezettként a 2014. évi személyi jövedelemadója 1%-ának felajánlásakor.
tovább »

A Széchenyi Alapítvány 2014. évi jelentése

A Széchenyi Alapítvány 2014. évi tevékenységét a hagyományos feladatokon túl az életmű hungarikummá válása, a 2016-os emlékév megszervezése, valamint a forrásszerzés lehetőségeinek feltárása és a pályázatok összeállítása, illetve teljesítése jelentette.
tovább »

A Széchenyi Alapítvány 2014. évi tervei

Az alapítvány Széchenyi-életművét határtalan kincsesbányának ismerte meg, amelyet méltatlanul elhanyagoltnak találunk. Tevékenységünktől is függ, hogy szélesebb körben váljék belsővé a Széchenyi-életműből fakadó cselekvő hazafiság.
tovább »

A Széchenyi Alapítvány 2012. évi jelentései

A Széchenyi Alapítvány 2012. évi tevékenységét a hagyományos feladatokon túl a forrásszerzés, különös tekintettel a civil (működési és szakmai) pályázatok lehetőségeinek feltárása és a pályázatok összeállítása, illetve teljesítése jelentette.
tovább »

Széchenyi Alapítvány kuratóriumi ülés 2013.03.06.

Összevont ülést tartott a Széchenyi Alapítvány kuratóriuma és a Széchenyi Fórum.hu szerkesztőbizottsága 2013. március 06-án, a Logodi utca 49. sz. alatti irodában, melyen a kuratórium jóváhagyta a 2012. évi beszámolókat, és tájékoztatókat hallgattak meg a 2012-2013 évi pályázatokról, valamint a jelen portál működéséről, perspektívájáról.
tovább »

Széchenyi Alapítványról röviden

A Széchenyi Kör 1985. évi közgyűlésén határozatokat hozott gróf Széchenyi István 200. születésnapja (1991. szeptember 21.) méltó megünneplésének tennivalóiról.

A tervek középpontjában nem a születésnap megünneplésének formális aktusa kapott helyet, hanem a névadó életének, munkásságának, korának megismerése.
tovább »

A Széchenyi Alapítvány 2011. évi jelentései

Alapítványunk 1987 óta azon tevékenykedik, hogy financiális hátteret és szakmai, szervezési segítséget biztosítson a Széchenyi-tisztelő közösségeknek és egyéneknek. A 2011. évi tevékenységeket az alábbiakban mutatjuk be.
tovább »

Borsos Miklós Széchenyi emlékérméről

Az 1987-ben a Széchenyi Alap megalakulását követően adománygyűjtés volt a kuratórium legfontosabb feladata. Úgy akartunk anyagi áldozatot kérni, hogy maradandó emlékkel köszönhessük meg az adományokat. A legjobb mestereket terveztük megkeresni, hogy örökbecsű plaketteket rendeljünk tőlük. Borsos Miklós és Csikszentmihályi Róbert is nagyon szívesen fogadott minket.
tovább »
További események »
Rovat legfrissebb hírei
 • Érvényes a Széchenyi Alapítvány pályázata »
 • Pályázat a Hitel angol nyelvre fordítására »
 • A Széchenyi Alapítvány beadta 2017. évre szóló működési pályázatát »
 • Köszönőlevél New Yorkból »
 • Tájékoztatás az szja 1%-os összegről »
 • A Széchenyi Alapítvány 2014. évi jelentése »
 • A Széchenyi Alapítvány 2014. évi tervei »
 • A Széchenyi Alapítvány 2012. évi jelentései »
 • Széchenyi Alapítvány kuratóriumi ülés »
 • Széchenyi Alapítványról röviden »
 • A Széchenyi Alapítvány 2011. évi jelentései »
 • Borsos Miklós Széchenyi emlékérméről »
 • A Széchenyi-tisztelők eseménynaptára
   « 
   » 
  H K SZ CS P SZo V
  27 28 29 30 31 01 02
  03 04 05 06 07 08 09
  10 11 12 13 14 15 16
  17 18 19 20 21 22 23
  24 25 26 27 28 29 30