Széchenyi ismereti adatbázisok
Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció
2013-03-24 23:28

A Széchenyi Alapítvány 2012. évi jelentései

|
A Széchenyi Alapítvány 2012. évi tevékenységét a hagyományos feladatokon túl a forrásszerzés, különös tekintettel a civil (működési és szakmai) pályázatok lehetőségeinek feltárása és a pályázatok összeállítása, illetve teljesítése jelentette.
hirdetés

Alapítványunk 1987 óta azon tevékenykedik, hogy financiális hátteret és szakmai, szervezési segítséget biztosítson a Széchenyi-tisztelő közösségeknek és egyéneknek. Sajnálatos, hogy a források elapadtak, így az alapítvány tevékenysége fokozatosan átalakult  a finanszírozó tevékenységből a szervező tevékenység felé. Egyre szélesebb körbe keressük a forrásokat (lásd itt), és az utóbbi adőben az önkéntesek bevonásával gyakrabban élünk (lásd itt).


Egy példa: A Logod Bt. felajánlott az alapítványnak 200 példányt egy értékes és szép kivitelű, de immobilitása miatt leselejtezett kiadványból, jelesen Csernavölgyi Antal: Fegyvert, s vitézt éneklek című katonanapló gyűjteményből. 2012 januárjába, amikor a doni kataszrófa emlékére a Mátyás-templomban emlékeztek a bajtársak, akkor akkor a mise végén az elnök szót kért, hogy a jelenlévők fogadják szertettel ajándékként ezt a dokumentumgyűjteményt. Elmondta röviden azt is, hogy a Széchenyi alapítvány milyen célokat tűzött ki, és ha ezeket támogatásra érdemesnek tartják, akkor a Széchenyi Alapítvány köszönettel fogaja a legkisebb adományokat is. Több mint 40000 forintot találtunk a perselyben.

 

Minden tevékenységnek és finanszírozásnak a középpontjában a Széchenyi-ismeret növelési törekvése, illetve annak segítése áll. Itt kell megjegyezni, hogy a Széchenyi Alapítványnak nincsenek fizetett alkalmazottjai, minden önkéntes tevékenység keretében történik.

A 2012-es évet az általános alapítványi tevékenység (Széchenyi nevét viselő iskolák támogatása, a Széchenyi-ismeret egyéni és közösségi szintű terjesztése, a Széchenyi szellemében fogant mai munkálkodás segítése, Széchenyi szellemi hagyatékának ápolása) mellett a forráskeresés (vagy ahogyan dr. Környei Attila mondta annakidején a "koldulás"), illetve a kommunikáció javítása jellemezte. Két fő tevékenységet kell kiemelni:

- a www.szechenyiemlekbizottsag.hu honlap átalakítását, tekintettel arra, hogy beteljesítette funkcióját, de az értékes tartalmai méltók arra, hogy megőrizzük, valamint alkalmassá tettük a folyó széchenyista események, tartalmak befogadására. A honlap fejléce és címe is megváltozott, felvette a 2005-től szünetelő Széchenyi Fórum (print) média nevét

- A Nemzeti Együttműködési Alap működési pályázatán a Széchenyi Alapítvány működésére, a kommunikáció javítására benyújtott pályázaton 250000 forintot nyertünk, amelynek egy részét a kuratórium által már 2004-ben jóváhagyott Széchenyi Kollégiumok munkacímű program elindítására fordíthattuk. Ennek eredményeképp 2013. évre áthúzódóan alakítottuk ki a Széchenyi Fórum portálrendszert, amiről részletesebben itt olvashat.

 

A gazdasági beszámoló, és a különböző jelentések is a fennti tevékenységek jegyeit viselik. Az alábbiakban közreadjuk a 2012. év tevékenységét összefoglaló számszaki és szöveges dokumentumait.


A Széchenyi Alapítvány 2012. évi tevékenységről szóló pénzügyi beszámolói:


A Széchenyi Alapítvány 2012. évi egyszerűsített mérlege itt olvasható.

A Széchenyi Alapítvány 2012. évi kiegészítő melléklete itt olvasható.

A Széchenyi Alapítvány 2012. évi közhasznúsági jelentése itt olvasható.



Buday Miklós
elnök
Széchenyi Alapítvány


Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

hirdetés
Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
További események »
Rovat legfrissebb hírei
  • Érvényes a Széchenyi Alapítvány pályázata »
  • Pályázat a Hitel angol nyelvre fordítására »
  • A Széchenyi Alapítvány beadta 2017. évre szóló működési pályázatát »
  • Köszönőlevél New Yorkból »
  • Tájékoztatás az szja 1%-os összegről »
  • A Széchenyi Alapítvány 2014. évi jelentése »
  • A Széchenyi Alapítvány 2014. évi tervei »
  • A Széchenyi Alapítvány 2012. évi jelentései »
  • Széchenyi Alapítvány kuratóriumi ülés »
  • Széchenyi Alapítványról röviden »
  • A Széchenyi Alapítvány 2011. évi jelentései »
  • Borsos Miklós Széchenyi emlékérméről »
  • A Széchenyi-tisztelők eseménynaptára
     « 
     » 
    H K SZ CS P SZo V
    01 02 03 04 05 06 07
    08 09 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30 01 02 03 04