Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció
2014-12-17 17:46

Munkakapcsolat a magyar és a New York-i Széchenyi Társaság között

|
Kapcsolatfelvétel a New York-i Széchenyi Társasággal.

Felsővályi Ákos úr, a New York-i Széchenyi Társaság elnöke megkereste dr. Rubovszky András főtitkárt és ismertette tervüket a Hitel angol nyelvű kiadására, az amerikai társaság finanszírozásában. Főtitkárunk örömmel fogadta a megkeresést és reményét fejezte ki, hogy közös munkánkat sikerre visszük, valamint a további együtmüködés lehetőségét is keresni fogjuk - külös tekintettel a 2016-os Széchenyi-emlékévre.

 

 

 

Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Kommentek

egervolgyi 2014-12-20 12:27:53


Ezt a hozzászólást budaymiklos 2014-12-20 13:09:47-kor moderálta.

egervolgyi 2014-12-20 12:28:58

A Hitel angol fordításához.
A gondolat jó, mert az angolra fordított Hitel több lesz majd, mint kultúrtörténeti érdekesség.
Remélem!
Szent Istvántól, ezer éven át minden évszázadban tettünk valamit a kultúra, a szellem asztalára, és mindig sikerült bizonyítanunk: egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók.
Mi magyarok - bármit mondtak is ellenségeink - a "Lajtától keletre" mindig európainak éreztük magunkat. Már akkor tudtuk, hogy "boszorkányok pedig nincsenek", amikor a földrész "európaibb" felén még messze világítottak a máglyák.
Nekünk pedig messze világító fáklyáink fénye mutatta az utat.
Reméljük, hogy lesznek olyan amerikaiak, akik elolvassák a Hitelt, és annak fényében is alkotnak véleményt Magyarországról.
Köszönet illeti a gondolat felvetőjét és mindazokat, akik vállalják a nagy munkát és tesznek a siker érdekébe.

smisi 2014-12-20 16:26:57

Szerény korrekció "egervölgyi" úr hozzászólásához, a Könyves Kálmánnak tulajdonított mondás ürügyén.
1)Máglyák sajnos jócskán túlélték KK uralkodásának korszakát, nálunk is.
2)A neki tulajdonított mondás "...de strigiis, quae non sunt, nullibus fuisset....". "...márpedig lidércek nincsenek, ezekről többé szó sem essék...". A strigák nem boszorknyok voltak, hanem mai szóhasználattal élve lidércek. Azok tudatlan köznépek, akik az akkoriban gyakori mocsaras vidékek közelében éltek, nap-mint nap látták a lidérfényt, ami (mint már tudjuk) a felszabaduló és belobbanó metángáztól ered. Ezek voltak a lidércek. Minthogy értékes mezőgazdasági művelésre alkalmas területek maradtak megműveletlenek a mocsarak közelében a babonás félelem miatt, Könyves Kálmán királyi sajtóközleményben mondta ki: lidércek márpedig nincsenek. Tessék menni és megművelni a jó földeket Ennyi (tudtommal) smisi

További események »
Rovat legfrissebb hírei
 • Közgyűlés »
 • Meghívó a Széchenyi Társaság ünnepi megemlékezésére »
 • Megtartotta éves közgyűlését a Széchenyi Társaság »
 • Elhunyt dr.Pongrácz Tibor »
 • Áldott Húsvétot és "Boldog Feltámadást" kívánunk! »
 • Közgyűlés »
 • A 24. Országos Szónoklat-versenyt megnyitó beszéd »
 • Előadás a győri Széchenyi István Egyetemen »
 • HŰSÉG A NEMZETHEZ - HŰSÉG A SZÜLŐFÖLDHÖZ konferencia »
 • Sikeresen lezajlott a 102. Széchenyi Lakoma és Bál a Pesti Vigadóban »
 • A győri Széchenyi Egyetemen elindult a kreditpontot érő Széchenyi Kurzus »
 • Idegenvezetők Világnapja - 2019. február 20. »
 • Elhunyt Prof. Dr. Vörösmarthy Dániel, a magyar orvostudomány világszerte elismert tudósa, a Szécheny »
 • 102. Széchenyi Lakoma és Bál »
 • Megjelent a Széchenyi Társaság Könyve »
 • Elnökségi ülést tartott a Széchenyi Társaság 2018. 11. 26. »
 • A Széchenyi-tisztelők eseménynaptára
   « 
   » 
  H K SZ CS P SZo V
  31 01 02 03 04 05 06
  07 08 09 10 11 12 13
  14 15 16 17 18 19 20
  21 22 23 24 25 26 27
  28 29 30 01 02 03
  Legfrissebb képtárak

  Koszorúzás a Széchenyi Téren 2018. szeptember 21-én

  A nyár utolsó napján több, mint harminc Széchenyi tisztelő állami, intézményi és civil szervezet, valamint a Széchenyi Család képviselői vettek részt a koszorúzáson a Magyar Tudományos Akadémia előtti Széchenyi szobornál a Weiner Leó Zeneiskola Fúvószenekarának kísérete mellett.
  Búcsú
  Illetéktelen közlemény
  (Vissza)élve a honlap egykori tartalmi gondozójaként kapott jogommal, az alábbiakról szeretném a Tisztelt olvasókat tájékoztatni. Fizikai terhelhetőségem csökkenése miatt saját elhatározásomból úgy láttam jónak, ha a Társaság elnöki tagságától visszavonulok. Elhatározásom számomra fájdalmas volt, mivel egy olyan szeretetteljes, keresztény-nemzeti-morális gondolkodású baráti társaságból vontam ki magam, melynek találkozóin mindig örömmel vettem részt, élvezve az együtt gondolkodás, vitatkozás és együtt cselekvés örömét, Szerettem az elvi ragaszkodást és szellemi együttélést a Legnagyobb Magyar gondolataihoz/gondolataival, a túlnyomórészt sikeres erőfeszítések sorozatát nemzetépítő eszmeiségének ébrentartásáért és terjesztéséért. Nagy örömömre szolgált, hogy ebben a munkában a Társaság honlapjának főszerkesztőjeként szerény mértékbe részt vehettem. Minthogy a honlap szerkesztése, tartalmi gondozása megkövetelte a személyes részvételt az Elnökség munkájában, az elnökségi tagsággal együtt szomorú búcsút vettem a főszerkesztői tevékenységemtől is. Legnagyobb veszteségnek azonban azt tartom, hogy nő- és férfinemű barátaimtól (nem merek barátnőt írni, mert ennek a szónak nyelvünk gazdagsága miatt más kicsengése van) fizikailag meg kell válnom.
  Végül – de nem utolsósorban – szeretném megköszönni az Elnökségnek, hogy a Társaság érdekében végzett szerény munkámat a Széchenyi Társaság Dijával jutalmazta. Amivel kissé az önhittség vétkébe kergetett, ami barátoktól nem igazán szép dolog. De ezért megbocsájtok, sőt ÖRÜLÖK. És még egyszer köszönöm.
  Szeretettel Misi
  Népszavazás
  OS - A Széchenyi Társaság közleménye
  Budapest, 2016. szeptember 13., kedd (OS) - Magyarország pillanatai igen drágák -vallotta Széchenyi István

  A Széchenyi Társaság kizárólag akkor tesz politikai nyilatkozatot, ha a téma valóban a közügyek, Széchenyivel szólva a közjó szolgálata, a nemzet érdekében.
  A 2016. október 2-i népszavazás nem pártok viadala, nem választás, hanem szavazás. Szavazás Magyarország jövőjéről, nemzeti önrendelkezésünk és sokszínű keresztény kultúránk megőrzéséért.
  Tegyük félre a pártszimpátiát, az egyes politikusok iránti érzelmeinket, lépjünk túl értelmiségi attitüdjeinken! A demokratikus jogaink tudata és a Haza jövője iránti kötelességünk alakítsa állásfoglalásunkat!
  "Magyarország pillanatai igen drágák"-vallotta Széchenyi István.
  Széchenyi Társaság
  elnöksége
  www.szechenyitarsasag.hu
  Kontakt
  dr.Rubovszky András, főtitkár
  309646278 rubovszky@t-online.hu
  Kiadó: Széchenyi Társaság