Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció

Köz- és média-kapcsolat

Híradás a Széchenyi Társaság által menedzselt, Széchenyi eszmeiségét ápoló és terjesztő eseményekről (előadás, tanácskozás, média-események).

Széchenyi emlékelőadás Csillaghegyen

Ebben az évben is folytatja a Széchenyi Társaság az évekkel ezelőtt megkezdett misszióját a Széchenyi életmű relikvia kiállítással kísért előadásaival.

tovább »

Dr. Cserháti László Gábor előadása Alsóörsön

Dr. Cserháti László Gábor "Széchenyi üzenete a mának" c. előadássorozatának aktuális része ezúttal Alsóörsön hangzott el.
tovább »

Eszterházy János, sosem felejtünk

ESTERHÁZY JÁNOS KEGYELETI MEGEMLÉKEZÉS

Kegyeleti megemlékezésen vett részt Szemereki Zoltán, a Széchenyi Társaság alelnöke, a Nyitra melletti Alsóbodokon 2017. szeptember 16-án a Szent Kereszt Felmagasztalása Kápolna felszentelése és Esterházy János végakaratának teljesítése, azaz jelképes hamvainak szülőföldjén való elhelyezése alkalmával.
tovább »

Széchenyi Ödönről dr. Cserháti László Gábor

Széchenyi Ödönről Gárdonyban
tovább »

Széchenyi emlékülés a Várban

Széchenyi emlékülés a Budavári Lakosok Szövetségébentovább »

Előadókörút Székelyföldön

Körút Székelyföldön: Llukafalva - Makkfalva - Marosvásárhely
tovább »

Dr. Kőrösi Mária egyetemi elismerése-2016

Dr. Kőrösi Mária a Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnüki Kar "Tiszteletbeli polgára".
tovább »

A Stádium 12 pontjáról válaszolt dr. Takaró Mihály történész dr.Kőrösi Mária kérdéseire

Dr. Kőrösi Mária beszélgetése dr. Takaró Mihály történésszel a "Hatos" "Hír-Érték" műsorában Széchenyi "Stádium"-ának 12 pontjáról
tovább »

Széchenyi a nyelvről, a nemzetiségek egyesítéséről

Megtisztelő felkérést kapott a Széchenyi Társaság az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület Öntészettörténeti és Múzeumi Szakcsoporttól Széchenyi életművének közös áttekintésére
tovább »

Széchenyi ünnepség a kőbányai Széchenyi gimnáziumban

"Széchenyi üzenete a mának" dr. Cserháti László Gábor előadása és a Misztrál együttes fellépése a kőbányai Széchenyi István gimnáziumban.
tovább »

Emlékezés Széchenyire Magyarigenben

Széchenyi Istvánra emlékeztek Magyarigenben
tovább »

Régóta ismerem Jobbágyi Gábor professzor urat, különösen Tóth Ilona mártír szigorló orvos emlékének ápolása miatt kerültünk közelebbi ismeretségbe. 1956 és a megtorlás című könyve kapcsán azonban kénytelen vagyok tollat ragadni, mert állítása szerint 1956. októberi forradalom szovjet–magyar kommunista–KGB provokáció volt.
tovább »

Nem volt provokáció ’56-ban Dr. Rubovszky András Magyar Idők, 2016. aug.31
tovább »

NEM VOLT PROVOKÁCIÓ ’56-BAN Rubovszky András Magyar Idők, 2016.08.31
tovább »

Széchenyiről Gánton. Dr. Cserháti László előadása

2016 június 5.-én a gánti katolikus közösség szervezésében folytatódott a Széchenyi Társaság előadássorozata, amelynek keretében a „Széchenyi üzenete a mának” című előadás, mely eddig Gárdonyban, Brassóban, Marosvásárhelyen, Kalotaszentkirályon, Vizsolyban, Petőházán, Csapon, Léván, Szombathelyen, Kiskőrösön, Érsekújváron és Budapesten több alkalommal is elhangzott
tovább »

A Nemzeti Összetartozás Bizottság és a Széchenyi Társaság Lendván

Junius 1-2-én a magyar Országgyülés Nemzeti Összetartozás Bizottsága Lendván kihelyezett ülést tartott a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Ennek egyik programpontja volt a Széchenyi Társasággal közös megemlékezés gr. Széchenyi István születésének 225. évfordulóján.
tovább »

dr. Cserháti László plenáris előadása a XIII.Sporttudományi Kongresszus

A Magyar Sporttudományi Társaság, különös tekintettel Széchenyi születésének 225. évfordulójára eleget kívánt tenni a Széchenyi Emlékbizottság Felhívásának, ezért a XIII. Sporttudományi Kongresszus (Szombathely, 2016 május 26-28 ) plenáris ülésén megemlékező előadásra kérte fel dr. Cserháti László Gábort, aki a Széchenyi Társaságban betöltött alelnöki tiszte mellett a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play Bizottsága tagja, a Magyar Edzők Társasága Etikai Bizottsága és a Magyar Evezős Szövetség Etikai és Fegyelmi Bizottsága elnöke.

tovább »

A győri Széchenyi Egyetem és a Széchenyi Társaság kapcsolata

2016. március 30-án, Győrben találkozott a Széchenyi István Egyetem rektora Prof. dr. Földesi Péter és a Széchenyi Társaság főtitkára, dr. Rubovszky András, valamint alelnöke Szemereki Zoltán
tovább »
Programajánlók, események
További események »
Rovat legfrissebb hírei
 • Széchenyi Csillaghegyen »
 • Széchenyi üzenete a mának - Alsóörsön »
 • Eszterházy János emlékére »
 • Széchenyi ödön francia Becsületrendje »
 • Széchenyi emlékülés »
 • Székelyföldön »
 • Dr. Kőrösi Mária elismerése. »
 • A Stádium 12 pontja a Hatos-csatornán »
 • . Széchenyi a nemzeti(ségi) összefogásról összefogásról »
 • Széchenyi-225 a kőbányai Széchenyi István gimnáziuzmban »
 • Magyarigenben »
 • »
 • »
 • »
 • Széchenyi Gánton »
 • Széchenyi ünnepség Lendván »
 • XIII.Sporttudományi kongresszus »
 • A Széchenyi Egyetem és a Széchenyi Társaság »
 • A Széchenyi-tisztelők eseménynaptára
   « 
   » 
  H K SZ CS P SZo V
  29 30 31 01 02 03 04
  05 06 07 08 09 10 11
  12 13 14 15 16 17 18
  19 20 21 22 23 24 25
  26 27 28 01 02 03
  Legfrissebb képtárak

  Széchenyi a sportoló

  dr. Cserháti László előadása Gárdonyban, 2015.dec.11

  Szabadakadémia-15

  Dr. Kőrösi Mária előadása a Széchenyi Szabad Akadémián 15.11.26
  Népszavazás
  OS - A Széchenyi Társaság közleménye
  Budapest, 2016. szeptember 13., kedd (OS) - Magyarország pillanatai igen drágák -vallotta Széchenyi István

  A Széchenyi Társaság kizárólag akkor tesz politikai nyilatkozatot, ha a téma valóban a közügyek, Széchenyivel szólva a közjó szolgálata, a nemzet érdekében.
  A 2016. október 2-i népszavazás nem pártok viadala, nem választás, hanem szavazás. Szavazás Magyarország jövőjéről, nemzeti önrendelkezésünk és sokszínű keresztény kultúránk megőrzéséért.
  Tegyük félre a pártszimpátiát, az egyes politikusok iránti érzelmeinket, lépjünk túl értelmiségi attitüdjeinken! A demokratikus jogaink tudata és a Haza jövője iránti kötelességünk alakítsa állásfoglalásunkat!
  "Magyarország pillanatai igen drágák"-vallotta Széchenyi István.
  Széchenyi Társaság
  elnöksége
  www.szechenyitarsasag.hu
  Kontakt
  dr.Rubovszky András, főtitkár
  309646278 rubovszky@t-online.hu
  Kiadó: Széchenyi Társaság
  A Széchenyi Társaság és a Széchenyi Egyetem


  2016. március 30-án, Győrben találkozott a Széchenyi István Egyetem rektora Prof. Dr Földesi Péter és a Széchenyi Társaság főtitkára, Dr Rubovszky András, valamint alelnöke Szemereki Zoltán, ahol együttműködésükről, közös céljaikról egyeztettek.
  A látogatásnak konkrét céljai a Széchenyi ismeretek mind szélesebb körű terjesztése, oktatása, a 225-dik Jubileumi év közös ünneplése 2016-ban, közös rendezvényekben való együttműködések, kiállítások szervezése, hosszú-távú kapcsolat létrehozása fenti célok megvalósulásáért az egyetem és a társaság között.
  A Széchenyi ismeretek oktatási tervbe vételét – rektor úr által javasolt hármas tagozódásban – nagyon jónak ítéltük, és társaságunk lehetőségei szerint támogatja, hasonlóan már több egyetemmel előkészített tematika ismeretében.
  Az egyetem vízi sport rendezvény támogatására, eszközök biztosítására, esetlegesen szálláshelyekkel történő támogatására történt felajánlását a rendezvény sikeres pályázata esetén táraságunk örömmel fogadja.
  Széchenyi innovációs törekvéseinek megismertetése, a mai helyzetbe történő átültetése érdekében együttműködünk, akár kiállítások szervezésében. Az egyetem szokásos, éves innovációs rendezvényére társaságunk örömmel fogadja az egyetem meghívását.
  Természetesen meghívjuk, invitáljuk egymást rendezvényeinkre, különösen társaságunk két állandó eseményre, mint a Széchenyi Társaság ünnepi koszorúzására Budapesten a Széchenyi szobornál és emlékülésére az MTA termében, amelyen a Széchenyi Társaság Díjait adjuk át, idén 2016. szeptember 22-én, valamint a 100. Széchenyi-bálra a Pesti Vigadóba 2017. február 11-re.
  Társaságunk nevében további sikereket kívánunk Rektor Úrnak, az egyetem vezetőségének és nem utolsó sorban hallgatóinak!
  Dr Rubovszky András Szemereki Zoltán
  főtitkár alelnök