Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció
2013-05-03 17:07

2012

|

Gróf Széchenyi István születésének 221. évfordulója alkalmából 2012. szeptember 21-én a Széchenyi-szobornál rendezett koszorúzás után emlékülés tartott a Széchenyi Társaság a Magyar Tudományos Akadémia Felolvasótermében. A megemlékezést dr. Rubovszky András főtitkár tartotta.


Az emlékbeszéd után dr. theol. Pálfi József Phd lelkipásztor (Nagyvárad-Réti Református Egyházközség), Partiumi Keresztény Egyetem szenátus elnöke, és


Pletl Rita a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Humántudományok Tanszék tanszékvezetője bejelentik a nagyváradi, illetve a marosvásárhelyi Széchenyi Társaság szervezését, majd ezt követően került sora díjátadásra.

 

 

 

 

A Széchenyi Társaság díjazottjai 2012-ben


„… csüggedést nem ismerő türelemmel teljesítse
saját körében nagy és kicsi hazafiúi tisztét.”




Budakeszi Kultúra Alapítvány a hazai és a határon túli történelmi és kulturális értékek megmentésére és ápolására irányuló munkáját, a Széchenyi Társaság gróf Széchenyi István szellemi öröksége folytatásaként értékeli, és ezért a Széchenyi Társaság Díja kitüntető elismerésben részesíti.
A Budakeszi Kultúra Alapítvány laudációja dr. Kőrösiné Merkl Hildától itt olvasható

 

 


Gróf Károlyi László és felesége Erzsébet asszony a Haza iránti elkötelezettségét, a közjótékonysági munkát, Fót város – az ősi kastélyt és környezetének – felvirágoztatását, a Széchenyi Társaság gróf Széchenyi István szellemi öröksége folytatásaként értékeli, és ezért a Széchenyi Társaság Díja kitüntető elismerésben részesíti.
Gróf Károlyi László és felesége Erzsébet asszony laudációja dr.Kőrösi Máriától itt olvasható


Főtisztelendő Kocsi György nemzet- és közösségépítő beszédeit, tudományos munkásságát, publicisztikáit,városfejlesztési és templomépítő munkáját,
a Széchenyi Társaság gróf Széchenyi István szellemi öröksége folytatásaként értékeli, és ezért a Széchenyi Társaság Díja kitüntető elismerésben részesíti.
Kocsi György laudációja dr. Rubovszky Andrástól itt olvasható

 

 

 


Dr. Körmendy Kinga a Magyar Tudományos Akadémia Könyvára Kézirattárában teljesített négy évtizedes szolgálatát, kiemelve a Széchenyi-hagyaték feldolgozását – amely széles körben lehetővé tette az életmű megismerését –, a Széchenyi Társaság gróf Széchenyi István szellemi öröksége folytatásaként értékeli, és ezért a Széchenyi Társaság Díja kitüntető elismerésben részesíti.
Dr. Körmendy Kinga laudációja Buday Miklóstól itt olvasható.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
További események »
Rovat legfrissebb hírei
  • Széchenyi ünnep-2017 »
  • A SZT díjazottjai »
  • 2015 »
  • 2014 »
  • 2013 »
  • 2012 »
  • Széchenyi Társaság Díja
    A Széchenyi-tisztelők eseménynaptára
     « 
     » 
    H K SZ CS P SZo V
    01 02 03 04 05 06 07
    08 09 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30 01 02 03 04
    Legfrissebb képtárak

    Koszorúzás Budapesten

    A Széchenyi Társaság koszorúzás szervezett gróf Széchenyi István születésének 223. évfordulója alkalmából 2014. szeptember 19-én a Széchenyi István téri szobornál.