Széchenyi ismereti adatbázisok
Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció
2014-10-28 11:52

A Széchenyi Társaság elnökségi ülése Fóton

|

A Széchenyi Társaság elnökségi ülést tartott a fóti Károlyi kastélyban gr. Károlyi László és felesége Erzsébet asszony meghívására 2014.10.27-én.

A Károlyi-házaspár Haza iránti elkötelezettségét, a közjótékonysági munkát, Fót város – az ősi kastélyt és környezetének – felvirágoztatását, a Széchenyi Társaság gróf Széchenyi István szellemi öröksége folytatásaként értékelte, és ezért 2012-ben a Széchenyi Társaság Díja kitüntető elismerésben részesítette. Részletesebben lásd itt>>

 

Az elnökségi ülés helyszine tehát Károlyi-házaspár megtisztelő vendéglátásával, fóti rezidenciájuk volt. Az elnökségi ülés előtt vendéglátóink végigvezettek varázslatos szépségű otthonukon, mely már kulturális központ szerepét is betölti.

A házigazdák bemutatták az épületet és rövid tájékoztatót tartottak a Károlyi-család multjáról és terveikről.

 Gróf Károlyi László átveszi dr. Rubovszky András főtitkártól a társaság ajándékát

Az elnökségi ülés napirendjén szerepelt:

A szeptemberi Széchenyi születésnap kapcsán rendezett hagyományos koszorúzás, MTA emlékülés és a Széchenyi Társaság Díja (lásd itt) átadásának értékelése.

Tájékoztatók:

Körösi Mária tv műsora, cikke és előadásai, Cserháti László közszereplése, dr. Rubovszky Andrással készített interju a Brassói Lapokban.

A Széchenyi-emlékbizottság 2016. megalakulása (Alapítók: Országos Széchenyi Kör, Széchenyi Alapítvány és Széchenyi Társaság.) Az MTI OS közleményt lásd itt>>

Hoffman Rózsa nov 12-i előadása. Meghívót lásd itt>>
 

 

Az elnökségi ülésnek két fő napirendje volt


1. A hagyományos Széchenyi-bál (2015. február 14.) előkészítése.
A bálnak ezúttal a Magyar Művészeti Akadémia székhelye, a felújított Vigadó  ad helyet. A megbeszélés tárgya elsősorban az anyagi feltételek biztosítása és a műsor felépítésének kérdése volt.  A részletes programról kialakulásuk után honlapunkon (is) tájékoztatást adunk.

 

 

Az elnökségés és a Károlyi házaspár. Balról jobbra: Kolozsi Gyula, dr. Cserháti László alelnök, Zwiczkl József, dr. Merkl Hilda, dr. Rubovszky András főtitkár, háziasszonyunk gróf Károlyi Lászlóné Erzsébet asszony, dr. Kőrösi Mária, gróf nagykárolyi Károlyi László, dr. Tóth József elnök, prof. Sajgó Mihály. Fotó: Buday Miklós

2. A Széchenyi Társaság felhívásának elfogadása,
melynek célja a hazai civil szervezetek figyelmének felhívása annak fontosságára, hogy szerepük, közösségi megnyilvánulásaik feleljenek meg egy olyan normarendszernek, mely a nemzet túlnyomó részének egyetértését bírja - függetlenül az individuális pártkötődéstől.

 

A felhívás szövege itt, valamint  az MTI Országos Sajtószolgálat (OS)  nov. 3-i közleményében   olvasható.

 

A következó elnökségi ülés december elején lesz.

 

 

 

Köszönjük házigazdáinknak a helyszin biztositását és  dr. Kőrösi Máriának az előzetes szervező munkát.

 

Széchenyi Társaság elnöksége 

 

 

 

 

Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
További események »
Rovat legfrissebb hírei
 • Közgyűlés »
 • Meghívó a Széchenyi Társaság ünnepi megemlékezésére »
 • Megtartotta éves közgyűlését a Széchenyi Társaság »
 • Elhunyt dr.Pongrácz Tibor »
 • Áldott Húsvétot és "Boldog Feltámadást" kívánunk! »
 • Közgyűlés »
 • A 24. Országos Szónoklat-versenyt megnyitó beszéd »
 • Előadás a győri Széchenyi István Egyetemen »
 • HŰSÉG A NEMZETHEZ - HŰSÉG A SZÜLŐFÖLDHÖZ konferencia »
 • Sikeresen lezajlott a 102. Széchenyi Lakoma és Bál a Pesti Vigadóban »
 • A győri Széchenyi Egyetemen elindult a kreditpontot érő Széchenyi Kurzus »
 • Idegenvezetők Világnapja - 2019. február 20. »
 • Elhunyt Prof. Dr. Vörösmarthy Dániel, a magyar orvostudomány világszerte elismert tudósa, a Szécheny »
 • 102. Széchenyi Lakoma és Bál »
 • Megjelent a Széchenyi Társaság Könyve »
 • Elnökségi ülést tartott a Széchenyi Társaság 2018. 11. 26. »
 • A Széchenyi-tisztelők eseménynaptára
   « 
   » 
  H K SZ CS P SZo V
  27 28 01 02 03 04 05
  06 07 08 09 10 11 12
  13 14 15 16 17 18 19
  20 21 22 23 24 25 26
  27 28 29 30 31 01
  Legfrissebb képtárak

  Koszorúzás a Széchenyi Téren 2018. szeptember 21-én

  A nyár utolsó napján több, mint harminc Széchenyi tisztelő állami, intézményi és civil szervezet, valamint a Széchenyi Család képviselői vettek részt a koszorúzáson a Magyar Tudományos Akadémia előtti Széchenyi szobornál a Weiner Leó Zeneiskola Fúvószenekarának kísérete mellett.
  Búcsú
  Illetéktelen közlemény
  (Vissza)élve a honlap egykori tartalmi gondozójaként kapott jogommal, az alábbiakról szeretném a Tisztelt olvasókat tájékoztatni. Fizikai terhelhetőségem csökkenése miatt saját elhatározásomból úgy láttam jónak, ha a Társaság elnöki tagságától visszavonulok. Elhatározásom számomra fájdalmas volt, mivel egy olyan szeretetteljes, keresztény-nemzeti-morális gondolkodású baráti társaságból vontam ki magam, melynek találkozóin mindig örömmel vettem részt, élvezve az együtt gondolkodás, vitatkozás és együtt cselekvés örömét, Szerettem az elvi ragaszkodást és szellemi együttélést a Legnagyobb Magyar gondolataihoz/gondolataival, a túlnyomórészt sikeres erőfeszítések sorozatát nemzetépítő eszmeiségének ébrentartásáért és terjesztéséért. Nagy örömömre szolgált, hogy ebben a munkában a Társaság honlapjának főszerkesztőjeként szerény mértékbe részt vehettem. Minthogy a honlap szerkesztése, tartalmi gondozása megkövetelte a személyes részvételt az Elnökség munkájában, az elnökségi tagsággal együtt szomorú búcsút vettem a főszerkesztői tevékenységemtől is. Legnagyobb veszteségnek azonban azt tartom, hogy nő- és férfinemű barátaimtól (nem merek barátnőt írni, mert ennek a szónak nyelvünk gazdagsága miatt más kicsengése van) fizikailag meg kell válnom.
  Végül – de nem utolsósorban – szeretném megköszönni az Elnökségnek, hogy a Társaság érdekében végzett szerény munkámat a Széchenyi Társaság Dijával jutalmazta. Amivel kissé az önhittség vétkébe kergetett, ami barátoktól nem igazán szép dolog. De ezért megbocsájtok, sőt ÖRÜLÖK. És még egyszer köszönöm.
  Szeretettel Misi
  Népszavazás
  OS - A Széchenyi Társaság közleménye
  Budapest, 2016. szeptember 13., kedd (OS) - Magyarország pillanatai igen drágák -vallotta Széchenyi István

  A Széchenyi Társaság kizárólag akkor tesz politikai nyilatkozatot, ha a téma valóban a közügyek, Széchenyivel szólva a közjó szolgálata, a nemzet érdekében.
  A 2016. október 2-i népszavazás nem pártok viadala, nem választás, hanem szavazás. Szavazás Magyarország jövőjéről, nemzeti önrendelkezésünk és sokszínű keresztény kultúránk megőrzéséért.
  Tegyük félre a pártszimpátiát, az egyes politikusok iránti érzelmeinket, lépjünk túl értelmiségi attitüdjeinken! A demokratikus jogaink tudata és a Haza jövője iránti kötelességünk alakítsa állásfoglalásunkat!
  "Magyarország pillanatai igen drágák"-vallotta Széchenyi István.
  Széchenyi Társaság
  elnöksége
  www.szechenyitarsasag.hu
  Kontakt
  dr.Rubovszky András, főtitkár
  309646278 rubovszky@t-online.hu
  Kiadó: Széchenyi Társaság