Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció
2015-12-18 19:10

Elnökségi ülés - 15.12.07

|
A Társaság elnöksége december 7-én ülést tartott. Az ülésen részt vett: Buday Miklós, dr. Cserháti László alelnök, Kolozsi Gyula, dr. Kőrösi Mária, Kőrösiné dr. Merkl Hilda, dr. Rubovszky András főtitkár, dr. Sajgó Mihály, Szemereki Zoltán alelnök, Zwickl József.


A elnökségi ülésen az alábbi kérdéseket tárgyalták:
1) Cservenka János meghívta az elnökséget Hidaskürtre, az általa és neje által alapított magán szakközépiskola alapításának 25 éves évfordulójára. A meghívást az elnökség köszönettel tudomásul vette és elfogadták a főtitkár javaslatát, hogy a társaság nevében adományozzák az iskolának Csete Ildikó textilművész által készített Szécsenyi-portrét.

2) Az elnökség azervezéssel megbízott tagjai beszámoltak a Széchenyi-bál programjának és költségvetésének jelenlegi állásáról. Az elnökség áttekintette és jóváhagyta a szervezéssel kapcsolatos eddigi tevékenységet. A jegyek értékesítése megkezdődött, az online megrendelő nyomtatvány a www.szechenyibal.hu oldalon található.

3) A Széchenyi Emlékévvel kapcsolatos, jogos reményeket keltő, előzetes kormányzati elképzelések változni látszanak. A kormányülésen már nem szerepelt az emlékévvel kapcsolatos kormányzati és állami szintű szerepvállalás terve. Kormány ugy határozott,hogy nem hirdett Széchenyi Émlékévet és nem hoz létre Emlékbizottságot.A civil Emlékbizottság és igy benne a Széchenyi Társaság folytatja a megkezdett munkát és gondoskodni fog gróf Széchenyi Istvánhoz méltó megemlékezésekről.Valamennyi partnerünk lelkesen készülődik és a program messze túllépte a Kárpát-medencei határokat. Szép és tartalmas évnek nézünk elébe.
4)Buday Miklos beszámolt a Hungaricum Gáláról. A magyarság nemzeti értékeit ünnepelték a Pesti Vigadóban megrendezett II. Hungarikum Gálán, ahol 2015. december 2-án díjazták az újabb hungarikumok képviselőit. Ezen alkalommal adták át "Gróf Széchenyi István szellemi hagyatéka" hungarikumunk kitüntető oklevelét Buday Miklósnak, a Széchenyi Alapítvány elnökének, az általa vezetett szervezetnek  a Széchenyi-eszmerendszer hungarikummá nyilvánítása érdekében végzett munkájáért.
5) A civil szervezetek részére kiírt pályázatok rendszere változik, amennyiben működési költségekre külön is lehet pályázatot benyújtani.
6) A Főtitkár beszámolt az Óbudai Egyetem dékánjával és Kancellárjával folytatott megbeszéléséről. Megállapodtak abban, hogy együttmúködésük fő területei:előadások tartása, közös konferencia szervezése, pályázat kiírása a hallgatók részére, azok dijazása. Az Egyetem tervbe vette, hogy a következö tanév első félévében "Széchenyi szellemi hagyatéka" címmel kredit pontot érő speciál tárgyat hirdet.

Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
További események »
Rovat legfrissebb hírei
 • Közgyúlés »
 • Szomorú szavak »
 • Közgyűlés - 2016 »
 • Elnökségi ülés - 16.02.22 »
 • Elnökségi ülés 15.12.07 »
 • Elnökségi ülés 15.10.26 »
 • Elnökségi ülés - 15.06.02 »
 • Közgyűlés - 2013 »
 • Néhány szó a Széchenyi Társaságról »
 • Elnökségi ülés - 15.03.02 »
 • Elnökségi ülés-15.01.12 »
 • Elnökségi ülés - 14.12.08 »
 • Elnökségi ülés 14.09.01 »
 • Kapcsolat a New-York-i Széchenyi Társasággal »
 • Mérlegbeszámolók »
 • Magunkról
  A Széchenyi-tisztelők eseménynaptára
   « 
   » 
  H K SZ CS P SZo V
  29 30 01 02 03 04 05
  06 07 08 09 10 11 12
  13 14 15 16 17 18 19
  20 21 22 23 24 25 26
  27 28 29 30 31 01
  Legfrissebb képtárak

  Közgyűlés-2016

  A SZT 2016 évi közgyűlésének képei

  Elnökségi ülés Lakitelken

  A Széchenyi Társaság kihelyezett elnökségi ülést tart Lakitelken a Népfőiskola Alapítvány területén 2013. május 13-án. Megtekintették a Népfőiskola kiállításait, a szoborparkot, az Emigrációs Gyűjteményt, Ferenc Béla fafaragó művész kiállítását, az Antológia Kiadó archívumát.
  Legyél körültekintő
  A Széchenyi Társaságnak semmi köze nincs a magát "Széchenyi István Civil Egyesület"-nek nevező "közösség"-hez. Javaslom mindenkinek, akit utóbbi szervezet megkeres, részére anyagi ellenszolgáltatás átutalása ellenében különféle előnyöket kínál, legyenek előrelátóak és óvatosak.