Széchenyi ismereti adatbázisok
Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció
2013-05-09 05:45

Az Országos Széchenyi Kör 2013. évi Közgyűlése

|
1981 óta szervez - hagyományosan kétévente - kiemelt jelentőségű közgyűlést, jeles találkozót a Széchenyi Kör.
Idén Zalaszentgrót várja a Széchenyi-tisztelő tagtársakat tanácskozásra, programalkotásra.

 

A közgyűlések a Kör életének fontos állomásai, itt találkozik az elnökség a tagsággal, itt hallgathatja meg véleményüket, itt van lehetőség javaslatok tételére. Meghatározza a legfontosabb célkitűzéseket, elfogadja a rövid- és hosszú távú programokat, elvi állásfoglalásokat fogalmaz meg. A tagcsoportok vezető beszámolhatnak munkájukról, segítséget, támogatást kérhetnek az elnökségtől, a többi csoporttól. Ezek az összejövetelek más szempontból is fontosak. Megalakulásától kezdve a Széchenyi Kör baráti társaság volt, és a mai napig az is maradt. Túlélte a politikai, gazdasági csatározásokat, megmaradt olyan emberek közösségének, akik érdeklődnek a történelem és elsősorban Széchenyi munkássága iránt, tudják, hogy a mai napig hasznos tanácsokat kaphatunk a legnagyobb magyar írásait forgatva, vagy gyakorlati munkásságát tanulmányozva. Erkölcsi mércének tekintik, s ezt próbálják közvetíteni környezetüknek.

Érthető, hogy esetleg több év után is örömmel találkoznak, s tudnak eszmét cserélni, nótázni, emlékezni, de tudnak véleményt mondani, cselekedni, alkotni. Minden közgyűlést más-más helyszínen tartunk, s így a szervezők jóvoltából megismerjük a helyszínek nevezetességeit, a környék látnivalóit, kivétel nélkül valamilyen kulturális program is szerepel a 3-4 nap forgatókönyvében. Több helyen fát ültettek a résztvevők, emléktáblát helyeztek el, koszorúztak. Gondolom, egy színhely megnevezésével nem az ott hozott határozatok jutnak a tagok eszébe, hanem a sok-sok élmény, amiben részük volt. Mindenki szívesen emlékezik a hortobágyi kirándulásra, a tiszadobi kastélyra, a nagymányoki sportcsarnokra, a szőke Tiszára, s a hideg, esős Balatonra. Gemencen a szúnyogok nagyon szerettek. Mosonmagyaróváron a kortárs festők munkáját nézhettük meg. Jártunk Bécsben, s koszorút helyeztünk el Döblingben. 2011-ben Szatmárnémetiben tartva közgyűlésünket, megnéztük Kőszegremetén azt az emlékoszlopot, melyet elsőként emeltek a legnagyobb magyarnak a Kárpát-medencében.

Jó találkozni, együtt lenni, s mindig várjuk a következő várost, amely meghívja a kör tagságát.

 

Az elnökség jelenti, hogy a 2013. évi közgyűlés, találkozó július 5-7-ig, illetve 5-9-ig tart, a közgyűlés előkészületei folynak. (Érdekességként összefoglaló a korábbi közgyűlésekről itt olvasható)


Elkészültek a legfontosabb dokumentumok. A meghívó itt,

a találkozó több napos programja itt,

míg a jelentkezési lap itt olvasható, letölthető.

 

A rendezvénnyel kapcsolatos információk e portál eseménynaptárában is megtalálhatók, ahol mindig a legfrissebb változatot lehet olvasni, mert az esetleges változásokat is azonnal átvezetjük.


Tisztelt Tagtársak!

2013. július 6-án, Zalaszentgróton tartjuk a közgyűlésünket, melyre szertettel meghívom.
A közgyűlés hagyományainkhoz híven több napos, és a tagság kívánságának megfelelően két nappal bővítjük, így lehetőség nyílik a környék megismerésére is. Zala megyében még nem volt közgyűlésünk, s az előzetes bejárás után mondhatom, nagyon szép helyeken fogunk megfordulni!

 

Melléklem a közgyűlési meghívót és a programot
A közgyűlés feladata a beszámolók elfogadása és a következő évek programjainak tervezése. Az eredményes munka érdekében kérem, hogy ahol működnek tagcsoportok, közösen vitassák meg a beszámolókat és terveket. Aki nem tud ebben a munkában részt venni – nincs a településen aktívan dolgozó csoport- kérem, ötleteivel a helyszínen segítse a kör munkáját. Javaslatait elküldheti írásban is a szokásos elérhetőségekre.


Melléklem a jelentkezési lapot, melyet a regisztrációs díj befizetésével május 25-ig kérem visszaküldeni.  A regisztrációs díjat a melléklet csekken az új Bank a Rajkai Takarékszövetkezethez kérem elküldeni vagy átutalni.
Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet: 59500337-11101703
Az OTP számlánk június 30-ig még él!
Elérhetőségek: Péchy Mária, 1082, Budapest Baross u. 86.
email: pechy_maria@t-online.hu , tel: 06/20/9411180
Kérem, hogy híreinket a www.szechenyiforum.hu honlapon is kísérjék figyelemmel!


Péchy Mária
elnök

Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Kommentek

pechymaria 2013-05-29 10:58:01

Tisztelt Tagtársak!

Felhívom a tagtárasak figyelmét, hogy a postán kiküldött a közgyűlési meghívóban a dátum tévesen szerepelt, a helyes időpont 2013. 07. 06. 9 óra 30 perc!

Várom a jelentkezési lapokat, sajnos a posta elég lassan dolgozik, ezért javaslom, hogy ha lehet emailben küldjék el a pechy_maria@t-online.hu címre. Kérem, segítsen olyan tagtársának, akiről tudja, hogy szívesen jönne, de az ilyen levelezésben nincs nagy rutinja.

Június közepén a jelentkezőknek a további tennivalókról értesítést küldünk.
Péchy Mária

smisi 2016-01-08 10:14:14

Kedves Péchy Mária, megkérdezték az Európai Iszlám Kalifátus kalifáját:, mit szól a 2016. október 19-én 17:00-ra tervezett gyaur ünnepséghez? smisi

További események »
Rovat legfrissebb hírei
 • Elnökség »
 • Az Országos Széchenyi Kör 2013. évi Közgyűlése »
 • A Széchenyi-tisztelők eseménynaptára
   « 
   » 
  H K SZ CS P SZo V
  29 30 01 02 03 04 05
  06 07 08 09 10 11 12
  13 14 15 16 17 18 19
  20 21 22 23 24 25 26
  27 28 29 30 31 01
  Legfrissebb képtárak

  Közgyűlés 2015. július 4.

  Az Országos Széchenyi Kör 2015. 07. 04-én szombat tartotta tisztújító közgyűlését Győrben a Széchenyi István Egyetem Hallgató és Oktatói Klub nagytermében.
  Elnökség
  Országos Széchenyi Kör elnöksége

  |
  Az Országos Széchenyi Kör 2011. júliusában a Szatmárnémetiben tartott Közgyűlésen megválasztott elnöksége.


  Péchy Mária elnök
  email: pechy_maria@t-online.hu
  Siska Tamás alelnök
  Szentkuti Károly alelnök

  Tagok:
  dr. Almássy Lászlóné Nyíregyháza
  Balázs Sándor Nagymányok
  dr. Fazekas Sándor Nyíregyháza
  Stégerné Tusa Cecília Székesfehérvár
  Szabó Miklós Sopron
  Tábory Jánosné Szeged

  Honlap: www.szechenyi-kor.hu
  email: elnokseg@szechenyi-kor.hu  Nyomtatás