Széchenyi ismereti adatbázisok
Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció
2014-02-27 11:33

Beszámoló a 2013-as év legfontosabb eseményeiről

|

Beszámoló a 2013-as év legfontosabb eseményeiről. Április 8-án gróf Széchenyi István halálának 153. évfordulóján megemlékezést és koszorúzást tartottunk Budapesten.

Hírlevél

 

Beszámoló a 2013-as év legfontosabb eseményeiről.

 
 
Április 8-án Gróf Széchenyi István halálának 153. évfordulóján megemlékezést és koszorúzást tartottunk Budapesten. Beszédet mondott Dr. Sajó Andrea az Országos Széchenyi Könyvtár igazgatója.
 
Április 8-án rendkívüli közgyűlést tartottunk a Pázmány Péter Egyetem Jogi Karán. A jelenlevők elfogadták az elnöki beszámolót és az éves tervet. Papp Éva tagtársunk Széchenyi írásai alapján összeállított igen érdekes előadásából megtudhattuk, hogy vélekedett a legnagyobb magyar „a borrul és a pálinkárul”.
 
Április 10-14 között rendeztük meg a Széchenyi Akadémiát Nagycenken. Az innováció témakörben hallgattunk előadásokat. Beszámoló olvasható a www.szechenyi-kor.hu honlapon.
Nagycenk Önkormányzata 140.000 Ft-tal támogatta az Akadémia megvalósítását – köszönet Csorba János polgármester úrnak és a képviselőtestület tagjainak.
 
 
Július 6-án Zalaszentgróton tartottuk közgyűlésünket, melyen 72 tag vett részt. Az igen tartalmas és gondolatébresztő tanácskozáson örömmel hallhattuk a tagcsoportok beszámolóját. Az elmúlt évben is a múzeum megújulását próbáltuk a magunk lehetőségeivel támogatni, ennek érdekében határozat született, hogy az ország vezetőihez forduljunk. Ez megtörtént, de az eredményekről még nem tudunk beszámolni, csak a megbízott igazgató asszony sziszifuszi munkájáról, amellyel a nagyon pozitív célok megvalósítására törekszik, s alakítja azt a csapatot, amely reményeink szerint jó irányba vezeti az Emlékmúzeumot.
 Másik fontos határozat
unk, hogy a Széchenyi Fórum szerkesztésében, munkájában részt veszünk. Itt is megtörténtek az első lépések, de ez közös munka, várjuk azok jelentkezését, akik a szerkesztői feladatok ellátásában, gépelési munkákban segítenének, de ennél is fontosabb, hogy várjuk az írásokat, beszámolókat az eseményekről és véleményeket, hozzászólásokat a megjelent írásokról. Kérjük, hogy a megjelenésre szánt írásokat a pechy_maria@t-online.hu email címre küldjék el.

Szintén döntöttünk a r honlapjának megújításáról, amely elkészült, de természetesen folyamatosan bővül új rovatokkal az igények függvényében. Mindenkit bíztatunk, hogy kísérje figyelemmel Siska Tamás munkáját, s gondolataival, javaslataival, írásaival gazdagítsa a taralmát. Az írásokat a email elnökség@szechenyi-kor.hu. várjuk.
 
A közgyűlést követően a környékkel ismerkedtünk, jártunk Kallósdon, Kehidán, Tűrjén, Sümegen, Hévízen. Volt ismerkedési est, néhány borpince meglátogatása és a szokásos éneklés, sok közös élmény emlegetése.
 
Köszönjük Baracskai József polgármester anyagi és erkölcsi támogatását, Szalay Csaba és Edit munkáját, a legapr
óbb részletekre is kiterjedő gondoskodását.
Beszámolók olvashatók, képek nézegethetők a Széchenyi Fórum hasábjain és a kör honlapján is.
A tagcsoportok munkáját a Honlapon és a Széchenyi Fórumon követhetik nyomon, és ugyanitt megtalálhatók az elnökségi ülések jegyzőkönyvei, fontosabb határozatai.
 
Örömmel számolhatok be arról, hogy a Püspökladányban dolgozó csoport elkészítette a 25 éves emlékkönyvét, illetve Makón a Képzőművész csoport rendezett nagyon szép kiállítást.
 
 
 
 Királyi váróban tett látogatás csoport képe (Budapest, Nyugati pályaudvar)
 
 
 
 
 
Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
További események »
Rovat legfrissebb hírei
  • Az Országos Széchenyi Kör Hírlevele 2022/1 »
  • Az Országos Széchenyi Kör 2019/1. hírlevele »
  • Tervek 2014 »
  • Hírlevél a 2013-ról »
  • A Széchenyi-tisztelők eseménynaptára
     « 
     » 
    H K SZ CS P SZo V
    01 02 03 04 05 06 07
    08 09 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30 01 02 03 04