Széchenyi ismereti adatbázisok
Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció
2021-06-23 12:08

Jakab Zsóka kitüntetése

|

Csornán a Diákok Széchenyi Díjának ünnepélyes átadása 2021.06.18-án volt, amelyre az érintett tanuló Jakab Zsóka osztálynak ballagása keretében került sor. A ballagási ünnepség a járvány miatt zárt körű volt, csak a 8.c osztály, és az őket búcsúztató osztály, valamint a szaktanárok vettek részt.

Jakab Zsóka Anna 8. c osztályos tanuló méltatása

A Csornai Széchenyi István Általános Iskola tanulójaként a 8 év alatt mindvégig példás szorgalommal, az alsó évfolyamokon, valamint 6. és 7. osztályban kitűnő, 5.-ben jeles rendű bizonyítvánnyal, valamint több tantárgyi dicsérettel és számos, eredményes tanulmányi versennyel zárta az egyes tanéveket.
Tantárgyi dicséretben részesült 2. évfolyamon irodalomból és magyar nyelvből, 3. évfolyamon irodalomból, magyar nyelvből és környezetismeretből, 4. évfolyamon magyar nyelvből, környezetismeretből és ének-zenéből. 5. és 6. évfolyamon ének-zenéből, 7. évfolyamon ének-zenéből és történelemből kapott kitűnő minősítést.


Zsókát évről évre folyamatos tudásvágy és széles körű érdeklődés jellemezte. Mindezt bizonyítja, hogy különböző tanulmányi versenyeken vett részt egyénileg és csapatban is.
Első osztályos kora óta képviselte iskolánkat a József Attila versmondó versenyen, melyen szorgalmas munkájának köszönhetően 3. osztályban 2., 4. osztályban 3. helyezett lett. Másodikas kisdiákként a Móra-napi prózamondó versenyen a dobogó felső fokára állhatott. Lelkes csapat tagjaként mesevetélkedőn is szerepelt. 4. osztályban a Gerencsér Éva Megyei Magyar Nyelvi Tanulmányi Verseny megyei 9. helyezettjeként szerzett elismerést.


A magyar nyelv és irodalom tantárgy mellett környezetismeret tantárgyból is megmérettette magát, méghozzá kiváló eredménnyel. Alsó évfolyamon a Herman Ottó környezetismereti témájú levelezőversenyen 3. osztályban országos 6., 4.-ben országos 13. helyezett lett. E tantárgy iránti érdeklődése a felső évfolyamokon sem lankadt. 5. és 6. osztályban szintén megmérettette magát a természetismeret témájában. 5.-ben országos 7., 6.-ban országos 6. helyen zárta a versenysorozatot. Az egyéni versenyek mellett csapatban is eredményesen helytállt. A Fenntarthatósági Témahét keretében szervezett ZöldOkos Kupa földrajz verseny 4 online fordulójának feladatait szorgalmasan oldotta meg csapattársaival. A Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakképző Iskola biológia és környezetvédelmi csapatversenyén résztvevő tanulók, Zsókával a csapatban, a körzeti fordulóban a 2. helyet szerezték meg. Tagja volt a Sokorópátkai Általános Iskola által kiírt természetismereti vetélkedő döntőjébe jutott csapatnak is.
Felső évfolyamokon a természetismeret tantárgy mellett a magyar nyelv és irodalom, valamint az angol nyelv iránt is megmutatkozott az érdeklődése, tudásának, ismereteinek bővítése céljából. Nagy szorgalommal, aktívan és lelkesen készült a kortársaival való megmérettetésekre.
5. osztályban képviselte iskolánkat a Móra-napi prózamondó versenyen, a Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny iskolai fordulójában, 6. osztályban pedig a Kazinczyról elnevezett Szép Magyar Beszéd verseny területi fordulójában, ahol 5. helyen végzett. 7. osztályban az iskola által, a magyar kultúra napja alkalmából szervezett Himnuszmondó versenyen szavalóként vett részt.


Négy éven keresztül a London Bridge angol nyelvű levelezőversenyen, illetve a Gárdonyi Fordítási Versenyen mérte össze tudását kortársaival. Ez utóbbin 6. és 7. osztályban bejutott a megyei döntőbe. 7.-ben Tiéd a Szó-Tár, angol nyelvi szótárhasználati verseny résztvevője volt.
Zsóka a kiváló versenyeredményeit lelkiismeretes munkájával és kitartó szorgalmával érte el évről évre.


Tanulmányi munkája mellett 4. osztálytól kezdve az iskolai népdalkör tagjaként is szép eredményeket tudhat magáénak. Részt vett a Barsi Ernő megyei népdaléneklési minősítő versenyeken, ahol társaival együtt kiérdemelte a területi arany, valamint a területi kiemelt arany és megyei arany minősítéseket. A „Tiszán innen, Dunán túl” országos népdaléneklési minősítő versenyen területi arany, megyei kiemelt arany és országos ezüst minősítést kapott a népdalkör.
Az Éneklő Ifjúság megyei hangversenyén Országos KÓTA (Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége) arany minősítést tudhatott magáénak a lelkes, jó hangú csapat.
Zsóka a népdalkör tagjaként minden iskolai rendezvényen - tanévnyitón, október 23-i megemlékezésen, Mikulás-napon, karácsonyi műsoron, a magyar kultúra napja alkalmából szervezett rendezvényen, március 15-i megemlékezésen, az Európai Unió-vetélkedő és az ökonapi programok megnyitóin, iskolai-családi napon, tanévzárón, ballagáson - részt vesz.


Csorna város rendezvényeinek is állandó tagja a népdalkörrel együtt. Kiállításmegnyitókon, ipartestületi rendezvényeken, városi adventi ünnepség, valamint a Csornai Premontrei Apátság karácsonyi hangversenyén, március 15-i megemlékezéseken, gyermeknapokon, pedagógusnapokon képviseli a népdalkörrel iskolánkat.


Győr-Moson-Sopron megyei rendezvények meghívott előadója iskolánk népdalköre, és annak tagjaként Zsóka is. Felléptek a győri ünnepélyes megyei tanévnyitón, a Győri Pedagógiai Oktatási Központ által szervezett, a megyében a legjobb versenyeredményt elért tanulók ünnepélyes díjátadóján, a Kossuth-díjas Ghymes együttes karácsonyi koncertjén és a Széchenyi iskolák nagycenki találkozóján.


A népdalkör képviseli iskolánkat nyári fesztiválokon, melyeknek lelkes résztvevője Zsóka is. Többek között daloltak az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület által szervezett Kiscsőszi Pajtafesztiválon, valamint a Mediawave nyári Művészeti Fesztiválján, Somogyfajszon.


Zsóka 8 évnyi dicséretre méltó tanulmányi eredményeit kitartó szorgalmával, lelkiismeretes munkájával érte el. Tanulmányi sikerei mellett az iskolai népdalkör tagjaként egy közösség kimagasló eredményeihez is hozzájárult. Mindezek alapján követendő példa az iskolánkban tanuló diákok számára.


Jakab Zsóka Annát az Széchenyi Alapítvány által adományozott Diákok Széchenyi Díjára javasolom.

Csorna, 2021. május 17.

Horváth Csilla osztályfőnök

 

 

 

Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

hirdetés
Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
További események »
Rovat legfrissebb hírei
  • Csornán Varga Zétény lett díjazott »
  • Kovács Dorottya nyerte el a Diákok Széchenyi Díját »
  • Kenese Luca Sára kapta a Széchenyi Gimnáziumban a Diákok Széchenyi Díját »
  • Jakab Zsóka kitüntetése »
  • Kőbányán Balázs Fanni nyere el a Diákok Széchenyi-díját »
  • A Széchenyi Gimnáziumban Akkad Salma nyerte el a Diákok Széchenyi Díját »
  • Csornán Simita Márk lett a díjazott »
  • Szaluter Patrícia (SZIG) 2017-2018 Diákok Széchenyi-díjasa »
  • Sütő-Nagy Sára kitüntetése »
  • Weisz Gerda a bonyhádi díjazott »
  • Gebei Katalin (SzIG) 2013-2014 Diákok Széchenyi-díjasa »
  • Nier Máté a BONI 2012-2013 Diákok Széchenyi Díjasa »
  • Családi Vivien a Csornai 2012-2013 Diákok Széchenyi Díjasa »
  • Rudi Soma a Zugló 2012-2013 Diákok Széchenyi Díjasa »
  • Tim Gergely a kőbányai iskola 2012-2013 Diákok Széchenyi Díjasa »
  • Asmon Stella SzIG 2012-2013 Diákok Széchenyi Díjasa »
  • Kiss Viktória SzIG 2011-2012 Diákok Széchenyi Díjasa »
  • A Széchenyi-tisztelők eseménynaptára
     « 
     » 
    H K SZ CS P SZo V
    01 02 03 04 05 06 07
    08 09 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30 01 02 03 04