Széchenyi ismereti adatbázisok
Felhasználónév: Jelszó:
Regisztráció
2015-03-28 18:24

Hungarikumok Brüsszelben

|

Felhívást kapott a Széchenyi Alapítvány, mint a „gróf Széchenyi István szellemi hagyatéka” című hungarikum kezelője a Földművelésügyi Minisztérium Hungarikum Főosztálytól, hogy promóciós anyagokkal vegyünk részt hungarikumunk bemutatásával a brüsszeli kiállításon.
A kiállítást Pelczné Dr. Gáll Ildikó asszony az Európai Parlament alelnöke kezdeményezésére Brüsszelben az Európai Parlament épületében kerül megrendezésre.
A fotók legnagyobb része már elkészült, de még más egyéb promóciós anyagokkal is készülünk az eseményre, melynek időpontja: 2015. április 21-24-ig tart majd.

Elképzelésünk szerint a Megnyitót követően a kiállítás helyszínén elhelyezett LCD monitoron folyamatosan menne egy végtelenített promóciós film a hungarikumokról, ezért szeretnénk kérni szíves segítségüket, hogy vagy nekem közvetlenül, vagy a brüsszeli kolléganőm számára küldjenek rövid maximum 2-3 perces video/filmes bemutatkozást az Önök által képviselt hungarikumokról.

Természetesen a legideálisabb, ha angol nyelvű 2-3 perces video anyag érkezne, de nem jelent problémát, ha magyar nyelvű az anyag, azt feliratos formában tesszük érthetővé az érdeklődők számára.

Fentiek értelmében kérem mielőbbi szíves segítségüket abban, hogy elektronikus úton elérhessük az adott promókat akár tömörített file-ként, akár egy elérhető link formájában.


Sajnálatosan a határidő olyan rövid, hogy addig nem tudunk gróf Széchenyi István szellemi hagyatékát bemutató pár perces filmet készíteni, bár a hír vételekor rögtön hozzáláttam a forgatókönyv megírásához. A tanulság: ilynnel rendelkezni kell! A kiállításra kerülő Széchenyi képet nem ismerem – engem nem kérdeztek –, de valószínű, hogy a hungarikum javaslatunkhoz beadott képek közül választanak.

Buday Miklós



Nyomtatás
Hozzászólás beküldéséhez lépjen be felhasználónevével. Amennyiben még nem regisztrált felhasználó, itt regisztrálhat!

Bővebben kifejtené véleményét? Írását küldje el szerkesztőségünk e-mail címére.

Ehhez az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
További események »
Rovat legfrissebb hírei
  • Hungarikumok, mint a magyarság karakterjegyei »
  • Hungarikum Gálaest »
  • Hungarikumok Brüsszelben »
  • Hungarikumok Amerikában »
  • Hungarikum pályázati felhívás »
  • Értékőrzés nagyban »
  • 2014.05.28-ai hungarikum ünnep a Vigadóban »
  • Hungarikum Ünnep a Várban »
  • A Széchenyi-tisztelők eseménynaptára
     « 
     » 
    H K SZ CS P SZo V
    01 02 03 04 05 06 07
    08 09 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30 01 02 03 04
    Legfrissebb képtárak

    Hungarikum Gálán

    A magyarság nemzeti értékeit ünnepelték a Pesti Vigadóban megrendezett II. Hungarikum Gálán. 2015. december 2-án díjazták az újabb hungarikumok képviselőit. Ezen alkalommal adták át "Gróf Széchenyi István szellemi hagyatéka" hungarikumunk díját Buday Miklósnak a Széchenyi Alapítvány elnökének.

    Hungarikum Ünnep a Várban

    2014 július 24-27 között a Budai Várban anyagiakkal is támogatott Hungarikum Ünnepet rendeztek. Bennünket is meghívtak. Buday Miklóssal egyeztetve az ügyet a Társaság a Kör és az Alapítvány képviselte.