http://www.szechenyiforum.hu Nyomtatás
 
2019-11-10 09:21

Pályázat a Hitel angol nyelvre fordítására

|
Alapítványunk a NEA Nemzeti Összetartozás Kollégiumánál a NEA-NO-20-O-V-0477 pályázati azonosítószámon pályázik Széchenyi fő művének a Hitel angol nyelvre történő lefordítására. A 2019 évi azonos témájú pályázatunk várólistás lett. Nem adjuk fel. Egyrészt azért, mert kiváló csapatot állítottunk fel, amelyik bizonyosan jó és hű angol változatot tud az asztalra tenni, másrészt azért, mert tudjuk, hogy a Hitel angol nyelven fontos szükségleteket elégít ki.

Célunk az, hogy a magyarságot és a kiemelt nemzeti értéket méltó módon bemutató – akár reprezentációs célú – kötet álljon a Magyarországot képviselő személyek, vagy a Magyarország iránt érdeklődő külföldiek rendelkezésére.

Nem titkolt szándékunk, hogy az angol nyelvterületen élő magyar gyökerű családok másod-harmad generációs tagjai – akik már nem tudnak magyar nyelvű választékos szöveget megérteni, de gyökereik után érdeklődnek – megismerhessék a legnagyobb magyar világán keresztül a magyar múltat. Számukra a Hitel angol nyelvű változata nélkülözhetetlen segítséget jelentene.
hirdetés

 A pályázatot beadtuk, a fordításra a kategóriára kiírt maximumát 3 900 000 forintot kértünk. Ha a pályázatot elfogadják, akkor a könyv kiadására további forrásokat kell biztosítani.

 

Az Alapkezelő a pályázatot befogadta:

"Örömmel vettük jelentkezését a Nemzeti Együttműködési Alap „Civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatás 2020.” pályázati kiírásra. Értesítjük, hogy a NEA-NO-20-O-V-0477 pályázati azonosítószámú, Széchenyi Hitelének angol nyelvű fordítása címmel benyújtott pályázata a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. (a továbbiakban: Alapkezelő) részéről befogadásra került."

 

Röviden bemutatjuk a pályázat fő részeit, indokait.

 

A szervezet tevékenysége >>

 

Társadalmi szükséglet >>

 

Pályázat hatása >>

 

A próbafordítás itt olvasható >>

 

Kérjük a Széchenyi-tisztelőket, hogy eszmeileg és lehetőségeik szerint adományokkal, az 1% felajánlásával támogassák a Hitel angol nyelvű fordítását és megjelenését.

 

Buday Miklós

elnök

Széchenyi Alapítvány

 

 

 

 

hirdetés