http://www.szechenyiforum.hu Nyomtatás
 
2013-05-03 17:07

2012

|

Gróf Széchenyi István születésének 221. évfordulója alkalmából 2012. szeptember 21-én a Széchenyi-szobornál rendezett koszorúzás után emlékülés tartott a Széchenyi Társaság a Magyar Tudományos Akadémia Felolvasótermében. A megemlékezést dr. Rubovszky András főtitkár tartotta.


Az emlékbeszéd után dr. theol. Pálfi József Phd lelkipásztor (Nagyvárad-Réti Református Egyházközség), Partiumi Keresztény Egyetem szenátus elnöke, és


Pletl Rita a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Humántudományok Tanszék tanszékvezetője bejelentik a nagyváradi, illetve a marosvásárhelyi Széchenyi Társaság szervezését, majd ezt követően került sora díjátadásra.

 

 

 

 

A Széchenyi Társaság díjazottjai 2012-ben


„… csüggedést nem ismerő türelemmel teljesítse
saját körében nagy és kicsi hazafiúi tisztét.”
Budakeszi Kultúra Alapítvány a hazai és a határon túli történelmi és kulturális értékek megmentésére és ápolására irányuló munkáját, a Széchenyi Társaság gróf Széchenyi István szellemi öröksége folytatásaként értékeli, és ezért a Széchenyi Társaság Díja kitüntető elismerésben részesíti.
A Budakeszi Kultúra Alapítvány laudációja dr. Kőrösiné Merkl Hildától itt olvasható

 

 


Gróf Károlyi László és felesége Erzsébet asszony a Haza iránti elkötelezettségét, a közjótékonysági munkát, Fót város – az ősi kastélyt és környezetének – felvirágoztatását, a Széchenyi Társaság gróf Széchenyi István szellemi öröksége folytatásaként értékeli, és ezért a Széchenyi Társaság Díja kitüntető elismerésben részesíti.
Gróf Károlyi László és felesége Erzsébet asszony laudációja dr.Kőrösi Máriától itt olvasható


Főtisztelendő Kocsi György nemzet- és közösségépítő beszédeit, tudományos munkásságát, publicisztikáit,városfejlesztési és templomépítő munkáját,
a Széchenyi Társaság gróf Széchenyi István szellemi öröksége folytatásaként értékeli, és ezért a Széchenyi Társaság Díja kitüntető elismerésben részesíti.
Kocsi György laudációja dr. Rubovszky Andrástól itt olvasható

 

 

 


Dr. Körmendy Kinga a Magyar Tudományos Akadémia Könyvára Kézirattárában teljesített négy évtizedes szolgálatát, kiemelve a Széchenyi-hagyaték feldolgozását – amely széles körben lehetővé tette az életmű megismerését –, a Széchenyi Társaság gróf Széchenyi István szellemi öröksége folytatásaként értékeli, és ezért a Széchenyi Társaság Díja kitüntető elismerésben részesíti.
Dr. Körmendy Kinga laudációja Buday Miklóstól itt olvasható.