http://www.szechenyiforum.hu Nyomtatás
 
2013-05-09 05:45

Az Országos Széchenyi Kör 2013. évi Közgyűlése

|
1981 óta szervez - hagyományosan kétévente - kiemelt jelentőségű közgyűlést, jeles találkozót a Széchenyi Kör.
Idén Zalaszentgrót várja a Széchenyi-tisztelő tagtársakat tanácskozásra, programalkotásra.

 

A közgyűlések a Kör életének fontos állomásai, itt találkozik az elnökség a tagsággal, itt hallgathatja meg véleményüket, itt van lehetőség javaslatok tételére. Meghatározza a legfontosabb célkitűzéseket, elfogadja a rövid- és hosszú távú programokat, elvi állásfoglalásokat fogalmaz meg. A tagcsoportok vezető beszámolhatnak munkájukról, segítséget, támogatást kérhetnek az elnökségtől, a többi csoporttól. Ezek az összejövetelek más szempontból is fontosak. Megalakulásától kezdve a Széchenyi Kör baráti társaság volt, és a mai napig az is maradt. Túlélte a politikai, gazdasági csatározásokat, megmaradt olyan emberek közösségének, akik érdeklődnek a történelem és elsősorban Széchenyi munkássága iránt, tudják, hogy a mai napig hasznos tanácsokat kaphatunk a legnagyobb magyar írásait forgatva, vagy gyakorlati munkásságát tanulmányozva. Erkölcsi mércének tekintik, s ezt próbálják közvetíteni környezetüknek.

Érthető, hogy esetleg több év után is örömmel találkoznak, s tudnak eszmét cserélni, nótázni, emlékezni, de tudnak véleményt mondani, cselekedni, alkotni. Minden közgyűlést más-más helyszínen tartunk, s így a szervezők jóvoltából megismerjük a helyszínek nevezetességeit, a környék látnivalóit, kivétel nélkül valamilyen kulturális program is szerepel a 3-4 nap forgatókönyvében. Több helyen fát ültettek a résztvevők, emléktáblát helyeztek el, koszorúztak. Gondolom, egy színhely megnevezésével nem az ott hozott határozatok jutnak a tagok eszébe, hanem a sok-sok élmény, amiben részük volt. Mindenki szívesen emlékezik a hortobágyi kirándulásra, a tiszadobi kastélyra, a nagymányoki sportcsarnokra, a szőke Tiszára, s a hideg, esős Balatonra. Gemencen a szúnyogok nagyon szerettek. Mosonmagyaróváron a kortárs festők munkáját nézhettük meg. Jártunk Bécsben, s koszorút helyeztünk el Döblingben. 2011-ben Szatmárnémetiben tartva közgyűlésünket, megnéztük Kőszegremetén azt az emlékoszlopot, melyet elsőként emeltek a legnagyobb magyarnak a Kárpát-medencében.

Jó találkozni, együtt lenni, s mindig várjuk a következő várost, amely meghívja a kör tagságát.

 

Az elnökség jelenti, hogy a 2013. évi közgyűlés, találkozó július 5-7-ig, illetve 5-9-ig tart, a közgyűlés előkészületei folynak. (Érdekességként összefoglaló a korábbi közgyűlésekről itt olvasható)


Elkészültek a legfontosabb dokumentumok. A meghívó itt,

a találkozó több napos programja itt,

míg a jelentkezési lap itt olvasható, letölthető.

 

A rendezvénnyel kapcsolatos információk e portál eseménynaptárában is megtalálhatók, ahol mindig a legfrissebb változatot lehet olvasni, mert az esetleges változásokat is azonnal átvezetjük.


Tisztelt Tagtársak!

2013. július 6-án, Zalaszentgróton tartjuk a közgyűlésünket, melyre szertettel meghívom.
A közgyűlés hagyományainkhoz híven több napos, és a tagság kívánságának megfelelően két nappal bővítjük, így lehetőség nyílik a környék megismerésére is. Zala megyében még nem volt közgyűlésünk, s az előzetes bejárás után mondhatom, nagyon szép helyeken fogunk megfordulni!

 

Melléklem a közgyűlési meghívót és a programot
A közgyűlés feladata a beszámolók elfogadása és a következő évek programjainak tervezése. Az eredményes munka érdekében kérem, hogy ahol működnek tagcsoportok, közösen vitassák meg a beszámolókat és terveket. Aki nem tud ebben a munkában részt venni – nincs a településen aktívan dolgozó csoport- kérem, ötleteivel a helyszínen segítse a kör munkáját. Javaslatait elküldheti írásban is a szokásos elérhetőségekre.


Melléklem a jelentkezési lapot, melyet a regisztrációs díj befizetésével május 25-ig kérem visszaküldeni.  A regisztrációs díjat a melléklet csekken az új Bank a Rajkai Takarékszövetkezethez kérem elküldeni vagy átutalni.
Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet: 59500337-11101703
Az OTP számlánk június 30-ig még él!
Elérhetőségek: Péchy Mária, 1082, Budapest Baross u. 86.
email: pechy_maria@t-online.hu , tel: 06/20/9411180
Kérem, hogy híreinket a www.szechenyiforum.hu honlapon is kísérjék figyelemmel!


Péchy Mária
elnök