http://www.szechenyiforum.hu Nyomtatás
 
2016-02-19 16:36

Pályamunkák kiállítása Széchenyi életéről és műveiről a Nyiregyházi Főiskolán

|
A díjkiosztással egybekötött kiállítás egy évek során ismétlődő, a művészeti szakközépiskolák alkotási-tervezési versenyének zárórendezvénye. Az eseményt a Nyíregyházi Főiskola Vizuális Kultúra Intézete és a Művészeti Szakközépiskolák Szövetsége szervezte. A pályázatok versengését ezúttal Széchenyi gróf emlékének szellemében rendezték, ezzel is népszerűsítve nemes személyét.

A Széchenyi István élete és művei című kiállítást Széchenyi István születése 225. évfordulójának megünneplésére rendezték ahhoz kapcsolódóan, hogy 2016-ot Széchenyi Emlékévnek nyilvánította a Széchenyi Emlékbizottság. A művészeti szakközépiskolák hallgatói részére kiírt pályázat munkáiból készült kiállítást dr. Cserháti László Gábor, a Széchenyi Társaság alelnöke nyitotta meg.

Erre, valamint az ünnepélyes eredményhirdetésre 2016. február 6-án, került sor a Nyíregyházi Főiskolán.

A kiállítást szervező Gaul Emillel készített  interjut dr. Kőrösi Mária e.docens a "Hatoscsatorna" Hír-érték c. műsorának vezetője. A február 18-án közvetített műsor részletesen és Széchenyi személyéhez méltóan foglalkozott a Nyiregyházi Egyetem kezdeményezésével, mellyel felhívták a tanuló ifjuság  figyelmet  Széchenyi gróf szellemi nagyságára és nemzetépítő tevékenységére.