http://www.szechenyiforum.hu Nyomtatás
 
2014-04-07 00:00

32 kérdés a Hitel című Széchenyi műről

|
Az Országos Széchenyi Kör meghirdette, hogy a Széchenyi-ismeret növelése érdekében évente egy Széchenyi-mű elolvasására hívja fel a tagjait. Így az Országos Széchenyi Kör felhívására érkezett a Hitel című könyvre vonatkozó kérdéslista.

 

Filetóth István nyíregyházi pedagógus által összeállított kérdések a Hitel fejezeteinek egyes fontos témáira kérdez rá.
A kérdőív 4 oldal terjedelemben innen letölthető. A kérdőívbe lévő kérdések elég nehezen megválaszolhatóak a Hitel mondatainak pontos ismerete nélkül. A szerkesztő az elérhető 55 maximális pontszám helyett "fejből" 32 pontot ért el. Miután kezébe vette a könyvet és ellenőrizte a válaszait, miközben a fél kötetet újraolvasta - megállapította, hogy ez a kérdőív gerjeszti a könyv újraolvasását. Végül is ez a célja a Széchenyi Körnek. A lényeg, hogy ki-ki úgy olvassa Széchenyi Hitelét, hogy a benne lévő gondolatok belsővé váljanak. Ennek érdekében javasoljuk vezessünk olvasónaplót, gyűjtsenek mai napig érvényes igazságokat (küldjék el azokat a Széchenyi Fórum szerkesztőségének, hogy a hírlevelek "Egy Széchenyi gondolat" rovatában közzé tehessük), vagy fogalmazzaanak meg kvíz kérdéseket, amelyek részei lehetnek egy későbbi adatbázisnak, amelyik a különböző korosztályok szerinti csoportosításban játékos formában segíti majd a Széchenyi-ismeret növelését.

 

A Széchenyi-ismereti, pontosabban a Hitelismereti kérdőívet köszönjük Filetóth Istvánnak, másokat is bíztatunk hasonlók összeállítására, és kérünk minden Széchenyi-tisztelő személyt, hogy töltse le, nyomtassa ki a kérdőívet, válaszolja meg a kérdéseket, és a megfejtéseket küldje el a kérdőív végén megadott címre.

 

 

Buday Miklós