http://www.szechenyiforum.hu Nyomtatás
 
2014-02-27 11:33

Beszámoló a 2013-as év legfontosabb eseményeiről

|

Beszámoló a 2013-as év legfontosabb eseményeiről. Április 8-án gróf Széchenyi István halálának 153. évfordulóján megemlékezést és koszorúzást tartottunk Budapesten.

Hírlevél

 

Beszámoló a 2013-as év legfontosabb eseményeiről.

 
 
Április 8-án Gróf Széchenyi István halálának 153. évfordulóján megemlékezést és koszorúzást tartottunk Budapesten. Beszédet mondott Dr. Sajó Andrea az Országos Széchenyi Könyvtár igazgatója.
 
Április 8-án rendkívüli közgyűlést tartottunk a Pázmány Péter Egyetem Jogi Karán. A jelenlevők elfogadták az elnöki beszámolót és az éves tervet. Papp Éva tagtársunk Széchenyi írásai alapján összeállított igen érdekes előadásából megtudhattuk, hogy vélekedett a legnagyobb magyar „a borrul és a pálinkárul”.
 
Április 10-14 között rendeztük meg a Széchenyi Akadémiát Nagycenken. Az innováció témakörben hallgattunk előadásokat. Beszámoló olvasható a www.szechenyi-kor.hu honlapon.
Nagycenk Önkormányzata 140.000 Ft-tal támogatta az Akadémia megvalósítását – köszönet Csorba János polgármester úrnak és a képviselőtestület tagjainak.
 
 
Július 6-án Zalaszentgróton tartottuk közgyűlésünket, melyen 72 tag vett részt. Az igen tartalmas és gondolatébresztő tanácskozáson örömmel hallhattuk a tagcsoportok beszámolóját. Az elmúlt évben is a múzeum megújulását próbáltuk a magunk lehetőségeivel támogatni, ennek érdekében határozat született, hogy az ország vezetőihez forduljunk. Ez megtörtént, de az eredményekről még nem tudunk beszámolni, csak a megbízott igazgató asszony sziszifuszi munkájáról, amellyel a nagyon pozitív célok megvalósítására törekszik, s alakítja azt a csapatot, amely reményeink szerint jó irányba vezeti az Emlékmúzeumot.
 Másik fontos határozat
unk, hogy a Széchenyi Fórum szerkesztésében, munkájában részt veszünk. Itt is megtörténtek az első lépések, de ez közös munka, várjuk azok jelentkezését, akik a szerkesztői feladatok ellátásában, gépelési munkákban segítenének, de ennél is fontosabb, hogy várjuk az írásokat, beszámolókat az eseményekről és véleményeket, hozzászólásokat a megjelent írásokról. Kérjük, hogy a megjelenésre szánt írásokat a pechy_maria@t-online.hu email címre küldjék el.

Szintén döntöttünk a r honlapjának megújításáról, amely elkészült, de természetesen folyamatosan bővül új rovatokkal az igények függvényében. Mindenkit bíztatunk, hogy kísérje figyelemmel Siska Tamás munkáját, s gondolataival, javaslataival, írásaival gazdagítsa a taralmát. Az írásokat a email elnökség@szechenyi-kor.hu. várjuk.
 
A közgyűlést követően a környékkel ismerkedtünk, jártunk Kallósdon, Kehidán, Tűrjén, Sümegen, Hévízen. Volt ismerkedési est, néhány borpince meglátogatása és a szokásos éneklés, sok közös élmény emlegetése.
 
Köszönjük Baracskai József polgármester anyagi és erkölcsi támogatását, Szalay Csaba és Edit munkáját, a legapr
óbb részletekre is kiterjedő gondoskodását.
Beszámolók olvashatók, képek nézegethetők a Széchenyi Fórum hasábjain és a kör honlapján is.
A tagcsoportok munkáját a Honlapon és a Széchenyi Fórumon követhetik nyomon, és ugyanitt megtalálhatók az elnökségi ülések jegyzőkönyvei, fontosabb határozatai.
 
Örömmel számolhatok be arról, hogy a Püspökladányban dolgozó csoport elkészítette a 25 éves emlékkönyvét, illetve Makón a Képzőművész csoport rendezett nagyon szép kiállítást.
 
 
 
 Királyi váróban tett látogatás csoport képe (Budapest, Nyugati pályaudvar)