http://www.szechenyiforum.hu Nyomtatás
 
2016-02-02 18:06

Széchenyi-bál a Vigadóban, 2016

|

A Széchenyi bálra 28 éve járunk, mióta a Széchenyi Társaság felújította a hagyományt. Mindig jól éreztük magunkat, hiszen a bál vendégei a Társaság tagjainak családtagjai, barátai, ismerősei voltak, a Gellért Hotelben, ahol 26 Széchenyi Bált tartottunk, szép volt a környezet és professzionális a rendezés. Később a jegyértékesítésben nyitottunk az internet felé, hiszen Széchenyi mindenkié, hirdettünk napilapban, hetilapban. A színvonalnak ez nem ártott, mert mindegy, kik azok, akiket érdekel és ismerik a legnagyobb magyar tevékenységét és eredményeit, a színvonalat csak emelni tudják. Így jutottunk el 2015-ig, amikor mód nyílt arra, hogy a Társaság a hajdani, eredeti helyszínre költöztethesse vissza a bált, a Pesti Vígadóba.
           Élmények a 99. Széchenyi bálon
 
2015-ben betegség miatt nem tudtam részt venni a bálon, az idén azonban ott voltam. A felújított Vígadó csodálatos helyszín, hagyományőrző huszárok és huszárlányok kísérik fel a vendégeket, a Díszterembe belépve elámul az ember, a szép szecessziós enteriőr, a hófehér abroszokkal gyönyörűen terített asztalok, a hatalmas nyitott üvegajtók a Panoráma Folyosó felé, a kilátás a Várra, a Dunára, a finom és szépen osztott fények elbűvölőek.
 
Bényi Ildikó, a bál szépséges háziasszonya, a Társaság egyik alelnökének, Szemereki Zoltánnak és az elnökség tagjának, Kolozsi Gyulának, a rendezőknek köszöntő szavai méltóak voltak a csodálatos környezethez.
 
A kitűnő vacsora alatt a Pro Musica szalon-zenekar játszott,
 
 
 
alkalomhoz illő, kellemes zenét, majd jött a műsor. A Botafogó Táncegyüttes a Sakk és a Carmen produkciókkal kápráztatott el minket. 22.00 órakor elérkeztünk a bál megnyitójáig, Dr. Pelyach István professzor igazi báli anekdotákat adott elő nekünk sok humorral, majd Dr. Tóth József professzor, a Társaság elnöke megnyitotta a bált.
 
 
A méltóságteljes palotást és a csodásan kavargó nyitó keringőt a Kincső Néptáncegyüttes adta elő, őket a Madarak Együttes váltotta és mi mindannyian örömmel mentünk a táncparkettre.
 
 
Aki elfáradt, kisétált a Panoráma Folyosóra, ahol a Magyar Emlékekért a Világban Egyesület vándor tárlatát nézhette meg, Széchenyi a Világban címmel.
 
Éjfélkor jött az e bálokon 99 éve hagyományos Tokaji Áldomás gróf Széchenyi István tiszteletére. A Társaság e célra pár éve szép kelyhet készíttetett, mellyel a rendező alelnök indította az Áldomást. Idén a kitűnő Oremus Édes Tokaji Szamorodni került a poharakba.
 
Közben már folytak az előkészületek a bálkirálynő választáshoz, az induló hölgyek kitűzték a szavazáshoz szükséges számaikat, körbesétáltak, mi mindannyian pedig gyönyörködtünk.A választás nem volt könnyű, a királynői címet szépségével és elegáns megjelenésével
 
                          Arató-Pelyach Júlia
nyerte el.
 

 
És jött a Tombola, a remek díjakkal, aki vásárolt, a 2016-os Széchenyi Emlékév rendezvényeit támogatta. A bálkirálynő ajándéka és a tombolatárgyak között egy egy női, illetve férfi ékszer a Royal Diamonds ékszerháztól különösen nagy sikert aratott.

Mindkét asztaltársaságunk közölte, hogy jönni akarnak a jövő évi Széchenyi Bálra is, a századik Széchenyi bálra, amely szintén csodálatos élményt ígér.

Tehát: Jövőre Veletek ugyanitt, találkozzunk a 100. Széchenyi Bálon, 2017-ben!
 
És végül, de nem utolsósorban:millió köszönet a szervezőknek és a rendezőknek a csodálatois élményért 

Cserhátiné Nagybákay Krisztina