http://www.szechenyiforum.hu Nyomtatás
 
2015-12-16 11:55

Hidaskürti alapitványi iskola jubileuma

|

Alapításának 25. évfordulóját ünnepelte a Felvidéki Hidaskürtön a Cservenka János (a Széchenyi Társaság elnökségének tagja) és felesége, Zsuzsa asszony által létrehozott Magán Szakközépiskola. Az iskola magyar nyelven ad szakmát és érettségit diákjainak. Ezenfelül magyar öntudatot,erkölcsiséget.

A Széchenyi Társaság részéről dr. Rubovszky András főtitkár és Kőrösiné dr. Merkl Hilda elnökségi tag vett részt az ünnepségen. A Társaság adományaként  gróf Széchenyi István textilportréját, Csete Ildikó textilművész alkotását adták át az alapítóknak.

 

 

 

A község önkormányzatának tagjai polgármesterük kíséretében teljes létszámban jelentek meg és kitüntetést adtak át az alapító házaspárnak. Az ünnepi beszédek szívből fakadó szeretetből és szakmai elismeréstől fakadtak.
A Széchenyi Társaság nevében a Főtitkár meleg baráti szavakkal köszöntötte az alapító házaspárt, Cservenka Jánost és nejét, Zsuzsa asszonyt akik 25 év sikerekkel, tragédiákkal, csalódásokkal teli munkát végeztek; egymás iránti szeretetükkel, a nemzeti ügy iránti alázattal és elkötelezettséggel hozták létre az Intézményt. A Főtitkár Széchenyit idézte, miszerint " a kis makkból terebélyes tölgyfa lesz, ha el nem romlik vagy el nem gázolják". Az Iskola 25 éve vigyáz arra, hogy diákjai „el ne romoljanak” és ”senki ne gázolja el” őket.
A műsorban felléptek az iskola diákjai, a helyi népi táncegyüttes és a kiváló Cseh Tamás zenekar.
 

Az alapító házaspárnak és Iskolájuknak a Széchenyi Társaság nevében további sok sikert és eredményes munkát kívánunk.

A Széchenyi Társaság elnöksége