http://www.szechenyiforum.hu Nyomtatás
 
2021-10-06 12:19

Meghalt gróf Beatrix Schönburg-Glauchau

|

Mélyen megrendülve közöljük, hogy 2021. szeptember 30-án, 91 éves korában, meghalt gróf Beatrix Schönburg-Glauchau, született gróf Széchenyi, gróf Széchenyi István dédunokája, a Széchényi Családegyesület tagja.

1956-ban a kommunista rendszer elől menekült Németországba és gróf Joachim Schönburg-Glauchau felesége és négy gyermek anyja lett. Hazáját sohasem felejtette el. Elévülhetetlen érdemeiért 2019-ben a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével tüntették ki.


Édesanyám volt a család feje és központja. Elvesztése mindannyiunkat megrázott. Egy, az otthonában történt esést követően a müncheni városi klinikán sikeres műtéten esett át. Törékeny egészségi állapota következtében a regensburgi „Barmherzigen Brüder” kórházban kezelték tovább, amelyet ezt követően már nem tudott elhagyni. Az orvosok és kivált képpen a gondozók példaértékűen és szeretetteljesen ápolták. A Jó Isten egy pár gyönyörű, társaságában eltöltött nappal ajándékozott meg minket, a család és barátai nagy részének alkalma volt elbúcsúzni tőle.

– mondta édesanyjáról Gloria hercegnő.

Temetése a legszűkebb családi körben lesz október 6-án Münchenben.

A rekviem november 6-án a müncheni Kreuzkirche-ben, Kreuzstraße 10, lesz megtartva.

 Béke poraira.Széchényi Kálmán