http://www.szechenyiforum.hu Nyomtatás
 
2020-06-29 07:25

A Széchényi Családegyesület nyílt levelet írt a főpolgármesternek

|
Aggodalommal figyeljük, hogy Ön és a Fővárosi Önkormányzat késlekednek a Lánchíd nagyon sürgős felújítási munkálatainak beindításával.

Karácsony Gergely Főpolgármester Úrnak
Főpolgármesteri Iroda
1052 Budapest, Városház u. 9-11.


Főpolgármester Úr!
Aggodalommal figyeljük, hogy Ön és a Fővárosi Önkormányzat késlekednek Budapest ékessége és emblémája, a Széchenyi István megálmodta és sok küzdelme árán megvalósított Lánchíd nagyon sürgős felújítási munkálatainak beindításával. A ma élő Széchényiek Családegyesülete és annak vezetője, Széchényi Kálmán (a család szeniorja) nevében is kérjük mielőbbi intézkedését azzal a határozottsággal, amit nagy elődünktől megtanulhattunk az általa kitűzött célok elérésében és megvalósításában.


A Lánchíd megmentése, felújítása, biztonságossá tétele elsődlegesen jelentős a főváros közlekedése szempontjából, ebben a Fővárosi Önkormányzatnak óriási felelőssége van.

 

Minden magyarnak igen fontos a Lánchíd, mint országunk csodálatos műemléke, úgyis mint az akkori idők nagyszerű műszaki remeke, amely egyben az összefogás, összetartozás, együttműködés fantasztikus szimbóluma. A híd létrejötte döntően hozzájárult Buda és Pest egyesítéséhez, valamint a főváros modern nagyvárossá válásához. Ugyanakkor tartozunk Széchenyi István emlékének, nevének és alkotásainak további nemzedékekre szóló hírének azzal, hogy egyik legnagyobb alkotását újra régi fényében láthassuk és használhassuk, mi és az ide ellátogató külföldiek.


Abban a reményben, hogy a fontos munkálatok mielőbb beindulnak, jó és hatékony munkát kívánunk,

Budapest, 2020. június 24.

Széchenyi Kinga
Széchényi Családegyesület hazai képviselője