http://www.szechenyiforum.hu Nyomtatás
 
2015-04-21 10:10

Táncok és dalok szerzője gróf Széchényi Imre

|

„A Zenei Lexikonban egy négy és fél soros bejegyzés található gróf Széchényi Imréről. Én sem tudtam róla többet, mielőtt elolvastam dédmamámnak, gróf Széchényi Dénesnének (született Gräfin Mariette Hoyos) naplóját. Leírta, hogy Imre sokat komponált. Elhatároztam, hogy összegyűjtöm műveit. Kutattam a világ sok könyvtárában, nemzeti- és magánlevéltárakban, a kiadók archívumaiban.” Írja a Németországban élő Széchényi Kálmán, Széchenyi Imre dédunokaöccse.

A terv valóság lett és 2015. április 17-én a Budavári Önkormányzat aulájában, a Lánchíd Kör szervezésében szép bemutatónak lehettünk részesei.

Ahogyan korábban hírt adtunk róla megjelentek CD-n gróf Széchényi Imre kompozíciói. Lásd itt>>

Most került sor a budapesti közönség számára a prezentációra. A megnyitó szavak után Széchényi Kálmán tartott igen érdekes előadást, amelyben Széchényi Imre kompozícióit a Liszt-díjas Kassai István és Lázár György zongoraművészek, valamint Miksch Adrienn énekművész (szoprán), Liszt-díjas Virág Emese (zongora) közremüködésével illusztráltak. A közönség nagy tapssal jutalmazta az előadókat és a zeneszámokat, amelyek valóban igényesek, dallamosak, ötletesek.

 


A programfüzet itt olvasható>>Széchényi Kálmán előadása itt olvasható>>Buday Miklós