http://www.szechenyiforum.hu Nyomtatás
 
2014-11-28 15:31

Előadás és kamara kiállítás Zrínyiről, Széchenyiről

|
A zirci Békefi Antal Városi Könyvtár az Országos Könyvtári Napok keretében különböző témájú, de könyvhöz köthető rendezvényekkel várta az óvódás korú apróságokat mesedélutánra, az iskolás és felnőtt korú olvasóit előadásokra.
A könyvtárigazgató Egervölgyi Dezsőt kérte fel előadónak.

A könyvtár igazgatója kérésére október 17-én Zrínyi Miklós költő és hadvezér halála 350. évfordulója alkalmából előadást tartottam és két tárlóban bemutattam gyűjteményem Zrínyi érmeit és egyéb tárgyakat. Az előadás nem általánosságban szólt Zrínyiről és a könyvekről, mert említésre került a csáktornyai Zrínyi könyvtár anyaga mely most a Zágrábi Egyetemi Könyvtár tulajdona, de Zrínyi egyéb gyűjteményeiről, a könyv szeretetéről és az olvasás öröméről is volt szó.

A Reguly Antal Szakképző Iskola és a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakközépiskola kollégista tanulóinak 2014. december 4-én 16 órakor Széchenyiről tartok ismeretterjesztő előadást a kollégium előadó termében.

Külön örömet jelentenek számomra a felkérések (két előadás Széchenyiről, egy Zrínyiről) mert talán kíváncsivá válunk múltunk iránt, és különösen öröm, hogy a fiatalok érdeklődnek.

                                               Egervölgyi Dezső