http://www.szechenyiforum.hu Nyomtatás
 
2014-03-26 11:36

Nagyváradon Széchenyi Kaszinó alakult

|

2014. március 21-én megalakult Nagyváradon a Széchenyi Kaszinó. Az elnevezés még nem végleges - mondta a Széchenyi Társaság Díjával kitüntetett dr. Pálfi József Nagyvárad-réti református lelkész, a Partiumi Keresztény Egyetemen tanára. Széchenyi szellemében működő, tevékenykedő és építkező közösségben gondolkozunk, a nevet szeptemberig - több más fontos kérdéssel együtt - eldöntjük.

 

Az alakuló összejövetel kiválasztott helye a belvárosban található - nemrég nyílt - borpince helység, melyben a Kárpát-medence legjobb borai is kóstolhatók. Kiváló hely a nagyváradi szellemi és társasági élethez, a Széchenyi Kaszinó működéséhez.

Dr. Pálfi József lelkipásztor, dr. Kőrösi Mária egyetemi tanár szervező munkájának eredményeként és a Széchenyi Társaság közreműködésével Nagyváradon megalakult a Széchenyi Szalón/Casino. Ez alkalommal dr. Csókai András világhírű idegsebész, agykutató "A hit erejével..." címmel tartott beszélgetéssel egybekötött előadást. Az eseményen részt vettek a Széchenyi Társaság elnökségének tagjai közül dr. Kőrösi Mária, dr. Tóth József, Buday Miklós, dr. Cserháti László. A program a Béres Szőlőbirtok és Pincészet borkóstolójával folytatódott dr. Béres József és Klára asszon részvételével.

Dr. Tóth József a Széchenyi Társaság elnöke a következő szavakkal köszöntötte a Nagyváradi Széchenyi Kaszinó megalakulására összegyűlteket:
A köszöntő itt olvasható>>