http://www.szechenyiforum.hu Nyomtatás
 
2014-03-24 14:36

Hivatalos Értesítés

|
Mint ahogy korábbiakban bejelentettük gróf Széchenyi István szellemi hagyatékát a Hungarikum Bizottság hungarikummá nyilvánította.

2014. március 24-én kaptuk a hivatalos értesítést, amit most közzé teszünk.

"Buday Miklós úr
elnök


Széchenyi AlapítványTisztelt Buday Miklós Úr!


Örömmel értesítem, hogy a Hungarikum Bizottság az 2014. március 18-án megtartott ülésén a Gróf Széchenyi István szellemi hagyatéka Hungarikumok Gyűjteményébe történő felvételére irányuló javaslatot megvizsgálta és azt egyhangú döntéssel támogatta.

Tájékoztatom, hogy a döntés értelmében a javaslat: a Gróf Széchenyi István szellemi hagyatéka néven került be a Hungarikumok Gyűjteményébe, ezáltal mostantól jogosult a hungarikum kitüntető cím használatára.

A magyar nemzeti értékekről és a hungarikumokról szóló 2012. évi XXX. törvény pontosan körülhatárolja a hungarikum fogalmát:

Eszerint a hungarikum: gyűjtőfogalom, amely egységes osztályozási, besorolási és nyilvántartási rendszerben olyan megkülönböztetésre, kiemelésre méltó értéket jelöl, amely a magyarságra jellemző tulajdonságával, egyediségével, különlegességével és minőségével a magyarság csúcsteljesítménye;

Kérem, engedjék meg, hogy a magam és a Hungarikum Bizottság valamint a Titkárság minden dolgozója nevében szívből gratuláljak Önöknek.


Az alapítvány munkájához további sikereket kívánok!Gyaraky Zoltán
főosztályvezető
a Hungarikum Bizottság titkára

megbízásából
Pappné Máté Zsóka
kommunikációs szakreferens
Hungarikum Bizottság Titkársága


Vidékfejlesztési Minisztérium"