http://www.szechenyiforum.hu Nyomtatás
 
2013-06-05 10:36

Már a Facebook oldalán is jelen van a megújult Széchenyi Fórum.hu

|

A Széchenyi Fórum.hu webes megjelenése többek között azt a célt szolgálja, hogy a Széchenyi-tisztelők a mai kor eszközeit hámba fogva közösen munkálkodjanak azon, hogy növekedjen Magyarországon a Széchenyi-ismeret. Ehhez minden eddiginél szélesebb lehetőségeket kínáló eszközként tekintünk a már Önök által is ismert portálrendszerre.

Ezen feladatunk egyik mellékága a Facebook oldalán való megjelenés, mely reményeink szerint újabb érdeklődőket hoz majd mind közelebb Széchenyihez.


Akik találkoztak az életművével, akiket megérintettek Széchenyi gondolatai, azok szerencsésnek tartják magukat, és a maguk területén a tevékenységüket áthatja Széchenyi szellemisége.

Egyrészt azon vagyunk, hogy bővítsük ezt a kört, ismertessük meg Széchenyit szélesebb rétegekkel, lépjünk túl a legnagyobb magyar – Hitel-Világ-Stádium – Lánchíd és akadémia háromszögen.
Másrészt, ahogy weboldalunk indulásánál is elmondtuk, szeretnénk egy közösséget „gyúrni”, ahol együtt vannak többek között Széchenyi nevét viselő intézmények, róla relikviákat gyűjtő magánszemélyek, őt kutató történészek, érdeklődők, róla alkotó művészek, mert bár sok személy, közösség, intézmény, és sok alkotó, oktató, gyűjtő stb. tevékenységét motiválja a legnagyobb magyar, de csak kivételes esetekben teremtődtek meg azok a kapcsolatok, amelyek a szellemi gyökerek kapcsolódása, vagy azonossága alapján természetesnek, normálisnak gondolhatnánk.

Ha jelen van a Facebook oldalon, kérjük, keresse, lájkolja és terjessze a Széchenyi Fórum.hu oldalát, annak érdekes tartalmait a legnagyobb közösségi oldalon is. Néhány mondatban összefoglaljuk a teendőket azoknak, akik (még) nem látják át teljesen a megújult Facebookot.

 

Belépés után a bal felső sorban keresse az „Emberek, helyek vagy dolgok keresése” mezőt, és írja be ott, hogy Széchenyi Fórum.hu. A Facebook kiadja a találatot, egyenesen oldalunkra vezetve Önt. A borítókép alatt a „tetszik” gombra kell kattintani, ezzel máris kedvelte oldalunkat (ekkor a „tetszik” előtt egy pipa jelenik meg). Ha a kurzort továbbra is ott tartja, megjelennek a további lehetőségek. Kérjük, tegyen egy pipát a „megjelenítés a hírfolyamban” elé is, ezzel biztosítja, hogy üzenőfalán a jövőben megjelenjenek a Széchenyi Fórum.hu bejegyzései, közzétételei, hírei.

Ahogy közösségünk épül, bővítjük a tartalmat is; nem csupán a weboldal eseményei, főbb hírei kerülnek ki oldalunkra, hanem kérdésekkel, idézetekkel, kisebb kvízekkel is várjuk majd Önöket. A tartalom igény szerint alakul, már most is várjuk észrevételeiket, javaslataikat, de gondolataikat, és cikkeiket is; kérdéseik esetén szívesen segítünk.

Várjuk érdeklődő olvasóinkat, kérjük aktivitásukat, és ismerőseiknek való továbbajánlásunkat. Találjuk meg egymást, építsünk fel egy aktív Széchenyi-tisztelő közösséget a Facebook oldalán is.

Megyeri Anikó
a Facebook-oldal szerkesztője