http://www.szechenyiforum.hu Nyomtatás
 
2013-04-01 14:08

Nagy öröm nekem

|
Nagy öröm nekem, hogy ilyen sokan tisztelik a legnagyobb magyar életét, tevékenységeit. Én személyesen tekintem Őt példaképnek, ezt pedig hétköznapjaimban is gyakorlattá teszem, mind a szellemi, mind a fizikai munka terén, és igyekszem megélni a gróf tanításait.

Tisztelt Szerkesztőség!

Pár éve gyűjtőmunkába kezdtem, hogy a Széchenyi-életmű írott változatának teljes dokumentációját megszerezzem. Mára alig pár mű van, amihez még nem jutottam hozzá.

Volt szerencsém személyesen találkozni Buday Miklós úrral is, akit őszintén tisztelek. Habár nincs rá képesítésem, mégis lehetőséget szeretnék kérni, hogy a civil életben megszerzett empirikus szellemi, lelki és fizikai tudást a Széchenyi-életmű szolgálatának gyarapítása érdekében hasznosíthassam. Pest megyében élek, mintegy harminc kilométerre a fővárostól. Huszonhét éves vagyok, van egy saját alapítású karitatív szolgálatom. Irodalmi területen is kifejezem magam, második könyvem írom, és eddig 586 verset írtam az elmúlt években. Egyedülálló, keresztény értékeket valló, konzervatív erkölcsi felfogású fiatal vagyok. Köszönöm türelmét!

 

Tisztelettel:

 

Zilahi Zoltán
 
Önkéntesség címmel érkezett szerkesztőségünkbe a fenti írás. Köszönjük az önkéntesmunka felajánlást, amire szüksége van a Széchenyi-tisztelők közösségének, és igénybe fogunk venni. Kérjük, kísérje figyelemmel az önkéntes rovatban megjelenő igényeket, és ha ott olyan igénnyel találkozik, kérjük jelentkezzen. Akár tehettük volna ezt az írást a "Gyűjtő" Kollégium cikkei, vagy a Széchenyi Alapítvány "Önkéntes" rovatába is. Tekintettel arra, hogy nagyon fontosnak tartjuk az önképzést és örömmel értesültünk a gyűjtő munkáról, különösen az írott életmű - melyek a legtisztább források - összegyűjtéséről, tanulmányozásáról, befogadásáról úgy döntöttünk, hogy önálló gondolatként tesszük közzé Zilahi Zoltán írását.(szerk.)