http://www.szechenyiforum.hu Nyomtatás
 
2013-03-31 16:40

Az Országos Széchenyi Kör 2013. első félévére tervezett programjai

|
Az Országos Széchenyi Kör közreadta a 2013. első félévére tervezett programjait. A részleteket, az időközben bekövetkező változásokat nyomon követheti a programok, események között.Széchenyi Akadémia
Akadémiát április 10 szerda-14 vasárnap közt rendezzük meg. Témája az innováció, a tavaly elmaradt előadásokat próbáljuk pótolni. Terveink szerint a magyar szellemi értékek védelméről, a gyógyászatban bevezetett új eszközökről, az autóiparban létrehozott újításokról és a szellemi innovációról hallhatunk előadásokat. Az előadók a győri Széchenyi Egyetem, a Nyugat- magyarországi Egyetem, a Pázmány Péter Egyetem oktatói, kutatók, múzeumi szakemberek. Az előadásokat Nagycenken a múzeumban tartjuk. A szállás a bentlakóhallgatók részére Fertőbozon a Gloriett panzióban lesz, nagyon szép környéken, csodálatos kilátással a Fertő tóra. Itt lesz a reggeli és a vacsora, ebédet büfé jelleggel oldjuk meg szendvics, pogácsa, üdítő, kávé. A két település közt a panzió tulajdonosa kisbusszal szállítja a vendégeket. Lehetőség lesz a környéken kisebb kirándulásokra, sétára. A jelentkezőknek részletes programot küldünk, még az előadókkal egyeztetünk. Lehetőséget adunk 3 napos részvételre, mert többen jelezték, hogy a munkahelyükről nehezen kapnak szabadságot. Költségek: 5 napra 25.000 Ft, 3 napra 15.000 Ft Jelentkezéseket március 15-ig várom a Péchy Mária 1082 Budapest, Baross u. 86. vagy pechy_maria@t-online.hu címere. A részletes program itt olvasható>

Emléktúra
Április 6-án Széchenyi Emléktúrát szervez Szalay Csaba tagtársunk Zalában érdeklődni a 30/3263550-es számon lehet.

Rendkívüli közgyűlés
Április 8-án 13 órakor rendkívüli közgyűlést tartunk Budapesten a Pázmány Péter Egyetemen.

Koszorúzás
Április 8-án 16 órakor Budapesten, a Széchenyi téren lesz megemlékezés Széchenyi István halálának 153. évfordulóján.

Közgyűlés
Közgyűlés és ismerkedés Zala megyével Időpont: július 5-9
Program:
5-én érkezés Zalaszentgrótra kora délutánig, ismerkedés a várossal, este vacsora.
6-án délelőtt közgyűlés, du. kirándulás Hévíz–Zalavár–Szentgyörgyvár, este kultúrműsor
7-én délelőtt Tekenyéren mise keretében Rossini Mise hangzik el a Városi Kamarakórus előadásában, utána pincelátogatás következik, majd a hivatalos program befejeződik.
Kiegészítő program 7-én du. termálfürdő vagy Türje–Sümeg autóbuszos kirándulás
8-án kirándulás Zalában Sénye–Kehida–Kallósd–Pakod hegy
9-én de. autóbuszos kirándulás Zalaegerszegre, ahol megtekintjük a skanzent, az olajipari múzeumot, ebéd után hazautazás 14 órától.
A programban még történhet kisebb változás.
Szállás kollégiumban, panzióban, szállodában lehetséges, s természetesen az árak ettől függnek.


Tervezett költségek:
            kollégium   panzió    szálloda
1. rész    15.000     17.000     20.000
2. rész    16.000     18.000     21.000
összesen 31.000     35.000     41.000


A közgyűlés pontos programját április elején küldjük, s ezután kérjük a jelentkezéseket. Jelen levelünkbe felhívásként tettük közzé a programot, abban a reményben, hogy minél előbb bekerüljön a családi naptár nyári eseményei közé.

Egyéb
A nagycenki önkormányzat mindenévben szervez Döblingbe utazást, s amennyiben van érdeklődő, szívesen fogadják a kör tagjainak jelentkezését. Az igények felméréséhez kérem, hogy megadott elérhetőségeken március 15-ig jelezzék, ha szeretnének a Döblingben a megemlékezésen részt venni. Tervezett időpontok április 7.

Budapest, 2013. 02. 18.Péchy Mária
elnök