http://www.szechenyiforum.hu Nyomtatás
 
2018-05-20 06:48

Papp Éva kitüntetése

|

Szegedért emlékérem elismerésben részesült Papp Éva, az Országos Széchenyi Kör Szegedi szervezetének elnöke.
"Papp Éva 50 éve, 1968-ban diplomázott a József Attila Tudományegyetemen: magyar nyelv és irodalom, illetve orosz nyelv és irodalom tanári oklevelet szerzett. 13 évig a Béketelepi Általános Iskolában tanított, majd 1981-től a Tisza-parti Gimnázium és Szakközépiskola pedagógusa lett. Így tanúja volt annak az erőfeszítésnek, amely során többszöri visszautasítás után 1983-ban az iskola felvehette Széchenyi István nevét.
Ekkor kezdődött ismerkedése a legnagyobb magyarral, a névadás óta kötelességének érezte, hogy minél többet tudjon meg Széchenyi életéről és munkásságáról. Belépett a Széchenyi István Emlékmúzeum Baráti Körébe, melynek célja Széchenyi emlékének ápolása, korának és munkásságának, a reformszellemnek a megismerése és terjesztése a magyar társadalomban. A társaság később az Országos Széchenyi Kör nevet vette fel. A szegedi tagcsoport 1989-ben alakult, Papp Éva országosan és helyben is egyre több szervezési feladatot vállalt és előadásokat tartott. Tevékenységét a kör többször oklevéllel ismerte el, és az elnökség tagjává választották."
Adta hírül a delmagyar.hu

Nagyon sok szeretettel gratulálunk, igazán kiemelkedő munkát végez Papp Éva Széchenyi szellemi hagyatékának megismertetése érdekében.