http://www.szechenyiforum.hu Nyomtatás
 
2017-03-23 14:39

Évértékelés Szegeden

|
Az Országos Széchenyi Kör Szegedi Csoportjának hírei
2016. december 14-én volt az év utolsó összejövetele.

Értékeltük az évi munkánkat. Örömmel állapítottuk meg, hogy a 2016-ra kitűzött feladatainkat maradéktalanul elvégeztük. Kiemelkedő eseménye volt a Széchenyi Emlékévnek a szeptember 21-i ünnepség. Széchenyi születésének 225. évfordulójának tiszteletére a Városháza dísztermében ünnepi megemlékezést tartottunk. Az emlékező beszédet prof. dr. Csapó Benő, Szeged 2016. évi díszpolgára tartotta.
 
Az ünnepség után a Széchenyi téri szobornál a Fricsay Ferenc Koncertfúvószenekar közreműködése mellett koszorúztuk meg Széchenyi szobrát.
 
A Fogadalmi templomban emlékmise zárta a megemlékezést.
 
Összeállítottuk a 2017. év programját is, minden hónapban előadás vagy koszorúzás alkalmával találkozik a kör tagsága. Továbbra is tartjuk a kapcsolatot a Közéleti Kávéház civil szervezettel.
 
A Széchenyi Emlékév kapcsán számtalan rendezvényt tartottak a Kárpát medence magyarok lakta területein. Papp Éva több helyszínen részt vett az ünnepségeken, az ott készített fotóiból készített összeállítást bemutatta a kör tagjainak.
 
Tábory Jánosné bejelentette, hogy egészségi okok miatt lemond a csoport vezetéséről, de a körnek változatlanul aktív tagja marad. Papp Éva elvállalta a csoport vezetését.
 
Januári összejövetelünkön Péchy Mária, a kör elnöke személyesen eljött az összejövetelünkre, ahol megköszönte Tábory Jánosné több évtizeden át végzett kitartó munkáját, és a nagycenki kastélyt ábrázoló érmet adott át.
 
Papp Éva