http://www.szechenyiforum.hu Nyomtatás
 
2016-12-07 09:55

Széchenyi Házhoz ment Zalaegerszegre

|

Zalaegerszegen a Keresztúry Városi Művelődési Központban 2016. november 30-án 15.00 órakor Kalász Gyula történész tartott előadást a Széchenyi emlékév alkalmából.

 

Az Országos Széchenyi Kör kezdeményezésére a "Széchenyi házhoz jön" programsorozat keretében szervezett rendezvényen mintegy száz fős hallgatóság vett részt.


A lehetséges témakörökből a Széchenyi és a család és a Széchenyi belső világa elnevezésűt választottuk, s külön kértük, hogy a család zalai kötődéséről is essen szó.
Erre tekintettel az előadás címe:

 

"Széchenyi belső világa, s kis kitekintés zalai kötődésére"

Az Életet az Éveknek” Nyugdíjas Klubok Szövetsége Zala megyei szervezete tagszervezetei nagy várakozással készültek a programra.

Nem kellett csalódniuk. Kalász Gyula Tanár úr lebilincselő, rendkívül szuggesztív, számos idézettel tarkított és bőséges ismeretanyagot közlő előadását hosszan tartó tapssal jutalmazta a nyugdíjasokból álló közönség.
Előadása világossá tette a "Legnagyobb Magyar" nemzetgyarapító tenni akarásának, honszeretetének lelki motivációit, cselekvő ösztönzőit.

 

 


A résztvevők gondolatai:


Rendkívül sok információt hallottunk a mesterien felépített előadás során, közérthető és élvezetes volt minden perc.”
„Sajnáltuk, hogy vége lett, szívesen hallgattuk volna még tovább.”
„Örülök, hogy részese lehettem az élménynek.”
„Szeretnénk hasonló színvonalas előadásokat a jövőben is hallgatni”

A Klubszövetség tagjai, a rendezvény szervezői nevében köszönjük a kezdeményezést, a rendkívüli lehetőséget. Külön köszönjük Kalász Gyula tanár úr munkáját és az emlékezetes előadást.

Zalaegerszeg, 2016. november 6.

A rendezvény szervezői és résztvevői nevében:

 

Bangó Gyuláné
Mg.Nyugdíjasok Klubja Zeg.