http://www.szechenyiforum.hu Nyomtatás
 
2016-11-17 13:53

Széchenyi Könyvtára- előadás Mezőhegyesen

|

Október 7-én az "Országos Könyvtári Napok 2016" rendezvénysorozat egyik programjaként tartotta előadását  Mezőhegyes városban Papp Éva, az Országos Széchenyi Kör tagja, "Széchenyi könyvtára" címmel.
A rendezvény témájának kettős aktualitása is volt, egyrészt, idén ünnepeljük " A legnagyobb magyar", gróf Széchenyi István születésének 225. évfordulóját, másrészt október 3-9-ig zajlottak hazánkban az Országos Könyvtári Napok rendezvényei.


Széchenyi hatalmas életművéhez szervesen hozzákapcsolódott könyvek iránti szeretete és gyűjtőszenvedélye. Ezzel megalapozta a tudományos élet struktúráját hazánkban. Papp Éva fáradhatatlan és lelkes kutatómunkával feltárta Széchenyi könyvtárának alapköteteit, amik híven tükrözik a nagy ember szellemiségét és tudásvágyát. Sok értékes információt közvetített a gyűjtemény tematikáját, jellegzetességeit, nyelvezetét illetően. Előadásmódja képekkel illusztrált, színes és lebilincselően érdekes volt, minden korosztály számára érthető módon.
A rendezvény látogatóinak száma 21 fő, összetétele: kb. 20-60 éves korosztály.
Köszönjük szépen Papp Évának az odaadó munkáját és kimagaslóan értékes előadását. A továbbiakban is számítunk rá és szeretettel várjuk vissza rendezvényeinkre.
 
                                                                                                                Ábrahámné Bozó Éva  könyvtáros