http://www.szechenyiforum.hu Nyomtatás
 
2015-09-27 18:28

Koszorúzás Szegeden

|
Az Országos Széchenyi Kör szegedi tagcsoportja minden évben koszorúzással emlékezik meg Szeged első díszpolgárának születési évfordulójáról.A város főterén álló Széchenyi szobor előtt gyülekezett az ünneplő közönség. A városi fúvószenekar indulókat játszott, a zene hangjai odacsalogatták az őszi napsütésben a platánfák alatt sétáló embereket is.
 
A Himnusz eléneklése után Papp Éva, a szegedi kör titkára mondott ünnepi beszédet. Ismertette a 2016-os emlékév terveit, a Széchenyi Emlékbizottság felhívását. Beszélt Széchenyi széles körű tevékenységéről, munkásságának napjainkig utat mutató hatásáról. Megható élményként számolt be a Kőszegremetén tartott ünnepségről, melyet a történelmi Magyarország első szabadtéri Széchenyi emlékművénél tartottak.
A szegedi Széchenyi-szobor talapzatán a gróf legismertebb mondását olvashatjuk, melyből a legnehezebb időben is erőt meríthetünk: Magyarország nem volt, hanem lesz.
 
A városi önkormányzat nevében dr. Szondi Ildikó képviselő asszony, a Széchenyi kör nevében dr. Schmidt Józsefné köri tag helyezte el a tisztelet és a megemlékezés koszorúját gróf Széchenyi István szobránál.
Az ünnepség a Szózat eléneklésével ért véget.
 
A megemlékezés után a város protokollfőnökével, Kerek Attilával beszélgettünk a 2016-os emlékév terveiről. Szeged szeretné méltóképpen megünnepelni gróf Széchenyi István születésének 225. évfordulóját.

Papp Éva