http://www.szechenyiforum.hu Nyomtatás
 
2015-09-22 10:56

Általános iskolások A MI SZÉCHENYINK vetélkedője

|

Széchenyi hitte, hogy az egyén boldogulása a köz javát is szolgálja, és ez ma sincs másként. „Azokból a kövekből, melyek utunkba gördülnek, egy kis ügyességgel lépcsőt építhetünk”- vallja. Éppen ezért korának sikeres vállalkozójaként, jó sportemberként, elkötelezett hazafiként a mai fiatalság számára összetett példakép lehet.
 
 
 
Módosított határidő: 2015. november 22. 
 
 
VERSENYFELHÍVÁS


„Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent, és munkálkodhass a jövőn.”
gróf Széchenyi István
 
A MI SZÉCHENYINK
 
Műveltségi vetélkedő az általános iskolák 7. évfolyama számára

A mátészalkai Széchenyi István Katolikus és Német Nemzetiségi Általános Iskola és az Országos Széchenyi Kör országos műveltségi vetélkedőt hirdet az általános iskolák 7. évfolyamos diákjai számára. Vetélkedőnkkel megszólítjuk nem csak az anyaországi, hanem a határon túli iskolákat is, hiszen várunk versenyzőket Kárpátaljáról, Felvidékről, Erdélyből és Délvidékről.
Sok könyv, film, dokumentumfilm született Széchenyiről, munkásságáról, koráról, de meggyőződésünk, hogy igazán közel úgy tudjuk hozni őt a mai fiatalokhoz, hogyha interaktívvá tesszük a munkásságával való megismerkedést.
Olyan szórakoztató, játékos, kreatív és interaktív művelődést elősegítő feladatsorozattal szeretnénk a diákok érdeklődését felkelteni, amely korszerű formában a mai diákok szemével közelít a témához, ismerteti meg a fiatalokkal Széchenyi életét, munkásságát, korának történelmi és kulturális eseményeit.

A vetélkedőnkre 3 fős csapatok nevezhetnek.
1. A verseny első 3 fordulója online feladatlapok kitöltéséből áll.
2. A második fordulóban különböző helyszíneken megrendezett regionális döntők következnek (szóbeli és írásbeli feladatokkal), ahonnan a 10 legjobb eredményt elért csapat kerül be az országos döntőbe.
3. Az országos döntőn, Mátészalkán írásbeli és szóbeli megmérettetésre kerül sor.

A vetélkedőre jelentkezni lehet email-ben, a szechenyikatisk@gmail.com címen.

Határidő: 2015. november 3.
Nevezési díj 3.000 Ft, amit az alábbi számlaszámra kérünk átutalni
Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet: számlaszám: 59500337-11101703

Kérjük, hogy tüntessék fel:
• a csapat nevét
• a felkészítő tanár nevét
• az iskola nevét, címét, elérhetőségét (telefonszám, email)
Minden jelentkező csapatnak visszajelzést küldünk, amelyben tájékoztatjuk őket a versennyel kapcsolatos tudnivalókról.


Az Országos Széchenyi Kör eddigi tevékenysége és munkássága most is biztosítja, hogy a szervező iskola mellett a verseny kiírójaként, védnökeként és koordinátoraként olyan magas színvonalú, és igényes megmérettetésre várja a fiatalokat, amelyen bebizonyíthatják, hogy a legnagyobb magyar életének, gondolkodásmódjának és korának ismerete, olyan időtálló értékeket hordoz, amely a XXI. században is aktualitással bír. 

Találkozzunk 2016-ban Mátészalkán, a MI SZÉCHENYINK vetélkedő országos döntőjén!
Mátészalka 2015. 09. 09.

Soltész Katalin
igazgatóhelyettes