http://www.szechenyiforum.hu Nyomtatás
 
2015-09-22 10:39

A MI SZÉCHENYINK

|
Fontosnak tartjuk, hogy azok az értékek, amelyeket Széchenyi képviselt, ne merüljenek feledésbe. Mai világunk siker- és pénzorientált. A fiatalság hajlamos arra, hogy a pillanatnyi érvényesülést, egyéni karriert részesítse előnyben. Széchenyi személyes példája, gondolkodásmódja olyan időtálló értékeket hordoz, hogy példaértékű lehet a XXI. században is. Széchenyi hitte, hogy az egyén boldogulása a köz javát is szolgálja. Ez ma sincs másként. Sikeres vállalkozó, jó sportember volt, így a mai fiatalság számára összetett példakép lehet.

 

 

 

Módosított jelentkezési határidő: 2015. november 22.

 

 

VERSENYFELHÍVÁS

A MI SZÉCHENYINK
 
Művelődéstörténeti vetélkedő a középiskolák 11. évfolyama számára

„Sokat kell tanulnia az embernek ahhoz, hogy megtudhassa, milyen keveset is tud.”
 
Széchenyi István


A Soproni Széchenyi István Gimnázium és az Országos Széchenyi Kör művelődéstörténeti vetélkedőt hirdet a középiskolák 11. évfolyamos diákjai számára A mi Széchenyink címmel. Vetélkedőnkkel megszólítjuk a határon túli iskolákat is, várunk versenyzőket Kárpátaljáról, Felvidékről, Erdélyből, Délvidékről.
Sok könyv, film, dokumentumfilm született Széchenyiről, munkásságáról, koráról, de meggyőződésünk, hogy igazán közel úgy tudjuk hozni őt a mai fiatalokhoz, hogyha interaktívvá tesszük a munkásságával való megismerkedést.
Olyan szórakoztató, játékos, kreatív és interaktív művelődést elősegítő feladatsorozattal szeretnénk a diákok érdeklődését felkelteni, amely korszerű formában, a mai diákok szemével közelít a témához, ismerteti meg a fiatalokkal Széchenyi életét, munkásságát, korának történelmi és kulturális eseményeit.
  Az Országos Széchenyi Kör eddigi tevékenysége és munkássága most is biztosítja, hogy a szervező iskola mellett a verseny kiírójaként és védnökeként olyan magas színvonalú és igényes megmérettetést biztosítson a fiatalok számára, amelyen bebizonyíthatják, hogy a legnagyobb magyar életének, gondolkodásmódjának és korának ismerete olyan időtálló értékeket hordoz, amely a XXI. században is aktualitással bír. 

A vetélkedőnkre 3 fős csapatok nevezhetnek. A versenyzők három szakaszban mérhetik össze tudásukat, ügyességüket:
-  a verseny első 3 fordulója online feladatlapok kitöltéséből áll.
- a második fordulóban különböző helyszíneken megrendezett regionális döntők következnek (szóbeli és írásbeli feladatokkal). A regionális döntőkre a területnek megfelelő legjobb 10 csapat jut be, majd a 10 legjobb eredményt elért csapat kerül be az országos döntőbe, melynek helyszíne 2016-ban Nagycenk lesz.
-  az országos döntőn írásbeli és szóbeli megmérettetésre kerül sor.


Versenyünkhöz honlapot készítünk. Itt lehet majd az aktuális információkat megtalálni, a feladatlapokat ezen a weboldalon lehet majd kitölteni a megadott utasítások szerint. Itt jelennek meg majd a részeredmények is. Az egyes fordulók feladatlapjainak kijavítása és az eredmények rögzítése után itt látható majd a megoldókulcs is.


A csapatok versenyre való nevezésének, jelentkezésének a határideje:

2015. november 22.
 

Jelentkezni az alábbi honlapon lehet:

 

szechenyivetelkedo.hu


A jelentkezéshez az alábbi adatokat fogjuk kérni:
1. csapatnév
2. iskola neve
3. iskola címe, telefonszáma, email címe
4. felkészítő tanár neve
5. felkészítő tanár címe, telefonszáma, email címe
6. a csapat tagjainak neve

A versenyben való részvétel nevezési díja 3000 Ft/csapat, amelyet a jelentkezéssel egy időben az Országos Széchenyi Kör bankszámlájára kell utalni
Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet 59500337-11101703
számlaszámra. (Kérjük, az átutaláson tüntessék fel az iskola nevét és címét).

A tudásukat bizonyító csapatok tagjai és a felkészítő tanárok Széchenyi emlékéhez méltó értékes jutalmakban részesülnek.

Sopron, 2015. szeptember 7.