http://www.szechenyiforum.hu Nyomtatás
 
2015-04-21 21:04

Megemlékezés Siófokon

|

A siófoki Széchenyi István általános iskola tanárai és diákjai a helyi Széchenyi köri tagok segítségével megemlékezést tartottak az 1991-ben felállított emlékoszlopnál.


Az emlékezés és a tisztelet hozta össze a siófokiakat 2015. április 13-án délután a Széchenyi utcai emlékműnél gróf Széchenyi István halálának 155. évfordulója alkalmából.
 
 
 
 
A Himnusz hangjaival kezdődött az ünnepség. A gyerekek méltón képviselték a legnagyobb magyar hagyatékát. A hatodikos énekkarosok, a hetedikes Molnár Zsófia, Hardi Laura és Rogácsi Levente által elmondott emléksorok, valamint Papp Evelin gyönyörű éneke készítette elő Gábor Lajosné szívet, lelket erősítő, mindenkit megható ünnepi emlékezését. Gyerekekhez, felnőttekhez szólva végigkísérte Széchenyi életét, tevékenységét, üzenetét mai mindnyájunknak. Szeretet sugárzott minden szavából, hiszen az Ő vezetése idején lett iskolánk Széchenyi iskola 1991-ben.
 
Ezután Fekete Lászlóné mondta el Széchenyi imáját, majd elhelyezték koszorújukat az Országos Széchenyi Kör, a Balatoni Hajózási Rt., a Széchenyi Általános Iskola és a Siófoki Bányász Női Kar vezetői, képviselői.  
A Szózat hangjaival, majd Putyoráné Nagy Ágnes tanárnő köszönő szavaival ért véget a tiszteletteljes megemlékezés.

 

 

Németh Eke Istvánné