http://www.szechenyiforum.hu Nyomtatás
 
2014-10-06 11:57

Megemlékezés Siófokon

|
A „Legnagyobb Magyar”, születésének 223. évfordulóján, szeptember 22-én délután 3 órakor Siófokon a Széchenyi emlékoszlopnál tartottak megemlékezést

 

A „Legnagyobb Magyar”, születésének 223. évfordulóján, szeptember 22-én délután 3 órakor Siófokon a Széchenyi emlékoszlopnál tartottak megemlékezést.
A rövid ünnepség a Himnusz közös éneklésével kezdődött, majd ünnepi köszöntőt mondott Vincze Judit a Széchenyi István Általános Iskola új igazgatója. Beszédében kiemelte, hogy az ifjúság számára milyen fontos, hogy legyen példakép, s a XXI. században is útmutatást adhatnak Széchenyi István gondolatai. Az iskola tanulói legyenek büszkék arra, hogy a reformkor nagy alakjának nevét viseli intézményük, s bíztatta őket arra, hogy tettekkel bizonyítsák, megértették tanítását.
Az iskola tanulói Putyoráné Nagy Ágnes tanár irányításával szép műsorral készültek, melyet a jelenlevők nagy tapssal jutalmazták.
A megemlékezés végén az iskola koszorúját Vincze Judit igazgatónő helyezte el. Az Országos Széchenyi Kör siófoki csoportja képviseletében Gábor Lajosné és Németh Eke Istvánné koszorúzott.
Az ünnepségen az iskola diákjain és kör tagjain kívül részt vettek a siófoki Nőegylet és a nyugdíjas klub képviselői is.  A megemlékezést a Szózat közös éneklésével zárták.

Németh Eke Istvánné