http://www.szechenyiforum.hu Nyomtatás
 
2014-10-01 21:24

Koszorúzás Szegeden

|
Koszorúzás Szegeden
Az Országos Széchenyi Kör szegedi tagcsoportjának tagjai minden évben megemlékeznek a legnagyobb magyar születésének évfordulójáról.


Az Országos Széchenyi Kör szegedi tagcsoportjának tagjai minden évben megemlékeznek a legnagyobb magyar születésének évfordulójáról. Az idei év két szempontból is nevezetes. Éppen 100 éve annak, hogy városunk első díszpolgárának, gróf Széchenyi Istvánnak tiszteletére közadakozásból készült szobrának avatási ünnepségét tervezte. Hogy Strobl Alajos gyönyörű alkotásának felavatása örökre elmaradt, abban az első világháború kitörése akadályozta meg városunk polgárait.
Az idei év annyiban is nevezetes, hogy 2014. március 18-án döntött a Hungarikum Bizottság a Széchenyi Alapítvány javaslatáról, és gróf Széchenyi István szellemi örökségét hungarikum rangra emelte.
Széchenyi egész életében Magyarország felemelkedésén munkálkodott, példájából erőt meríthetünk. Öröm volt látni, hogy a számtalan program ellenére sok szegedi jelent meg a koszorúzáson, bizonyítva, hogy gróf Széchenyi István emléke és tisztelete ma is él a szegediek lelkében. Nagy öröm volt számunkra, hogy a nagycenki Széchenyi Akadémián megismert Reinhoffer Zsuzsanna családi látogatása keretében jelenlétével megtisztelte ünnepségünket.

   
 
Papp Éva