http://www.szechenyiforum.hu Nyomtatás
 
2022-05-07 17:40

Kenese Luca Sára kapta a Széchenyi Gimnáziumban a Diákok Széchenyi Díját

|

Kenese Luca Sára elsősorban szeretné megköszönni az osztályának, hogy őt tartották a legalkalmasabbnak a Diákok Széchenyi Díjára.

Amikor bekerült az iskola falai közé, egy csendes, félénk visszahúzódó személy volt, aki nem mert szerepelni, kiállni közönség elé. Az évek alatt rengeteg segítséget kapott tanáraitól, diáktársaitól és a Diákönkormányzattól ennek leküzdése érdekében. Ez rendkívül fontos számára hiszen az a pálya, amit választott is folyamatos szervezést és kommunikációt igényel. A jövőben ugyanis a filmiparban scripterként, illetve színházban rendezőasszisztensként szeretne dolgozni. Utóbbiban már tapasztalata is van, hiszen lehetősége nyílt az elmúlt években számos színházi darab elkészülésében segíteni. Például a Szegedi Szabadtéri Színpadon ő készítette és kezelte az angol szöveget, valamint a Péntek 13 című darabban ő lehetett a rendezőasszisztens Peller Károly mellett. A filmiparhoz szükséges tanulmányokat egy angol nyelvű iskolában tervezi elsajátítani, emellett pedig az Eötvös Lóránt Tudományegyetemen szeretne továbbtanulni.

A zene mindig jelen volt az életében, 7 évig tanult zongorázni és 8 évig járt zenei tagozatos osztályba, ahol végig a kórus tagja volt és számtalan sikert értek el. A tanulmányi eredménye minden évben meghaladta a 4,5-öt és tavaly év végén sikerült elérnie a 4,9-es átlagot.

Nyelvi előkészítő osztályban töltött évei óta, azaz már ötödik éve a diákönkormányzat aktív tagja. Számos programot segített megszervezni és lebonyolítani, például gólyatáborokat, DÖK napokat és a szóbeli felvételiken is segédkezett.

Az iskolán kívüli programokon is igyekszik magát mozgósítani. Többször is szervezett színházi előadásokat a Fővárosi Művelődési Házban, valamint egyszer sikerült eljuttatnia az osztályát a Pál Utcai Fiúk előadásra. Segített abban is, hogy a tanulók megszerezzék a kötelező közösségi szolgálatot, ezen felül nyári munkát is szervezett nekik a kápolnásnyéki Csajághy Laura Színpadon immáron harmadik éve, ahol beosztotta és koordinálta a diákmunkát.

A tavalyi évben számos osztálytársával együtt előrehozottan letette az angol emelt szintű érettségit, valamint a közép szintű informatika érettségit, így idén már csak a matematika, történelem és magyar emelt szintű érettségire készül. Bár a középfokú angol nyelvvizsgát még kilencedikben megszerezte a Műszaki Egyetem Nyelvvizsgaközpontjában, azt tervezi, hogy nyáron megszerzi a felsőfokot is.


Budapest, 2022. március 29.

Vereckei Gyöngyvér Erzsébet

osztályfőnök

 

 

 

hirdetés