http://www.szechenyiforum.hu Nyomtatás
 
2021-09-07 20:06

Az angol nyelvű Hitel könyvbemutatója

|

A Széchenyi Alapítvány gróf Széchenyi István: Hitel című könyvének angol nyelvű kiadásával tiszteleg a legnagyobb magyar előtt.
A könyv címe: Credit or The Basics Of Happiness

A könyvnek azért kellett alcímmel ellátni, mert az angolra fordított cím "Credit" félrevezető, hiszen ez a szó angolul egyértelmű, szemben a magyar hitel szóval, melyet Széchenyi hangsúlyosan mindkét értelmében: hit és hitel értelemben használ a könyvében. A Hitel írásának kezdetén nem volt még címe a könyvének, munkacímekkel közelítette a tartalmat, és kezdetben a Boldogság alapjai címet is használta. Olvasva a könyvét bőven találunk a boldogság feltételeire, a kiegyensúlyozására utaló mondatokat, gondolatokat, szentenciákat. Úgy gondoljuk, hogy az alcímmel lehet helyettesíteni a Széchenyi által megfogaémazott "Hinni és hihetni egymásnak" tartalmat.

 

Gróf Széchenyi István szellemi hagyatéka a Széchenyi Alapítvány javaslata alapján 2014-ben hungarikum lett. A hungarikumokra jellemző, hogy nem csak Magyarországon kiemelkedő érték, hanem külföldön is hívószó. Az angol nyelvű Hitel kiadásával ezt a jelleget szeretnénk erősíteni.

2021. szeptember 17-én 15 órai kezdettel mutatjuk be a könyvet, amelynek a sajtóanyagát itt olvashatja.

 

Buday Miklós elnök

Széchenyi Alapítvány