http://www.szechenyiforum.hu Nyomtatás
 
2018-05-08 11:18

Szaluter Patrícia (SZIG) 2017-2018 Diákok Széchenyi-díjasa

|

2018. május 4-én az Újbudai Széchenyi István Gimnáziumban Szaluter Patrícia vehette át a Diákok Széchenyi-díját.

Szaluter Patrícia az Újbudai Széchenyi István Gimnázium végzős tanulója a Diákok Széchenyi Díj 2018. évi díjazottja.
Patrícia könnyen illeszkedett be a gimnáziumba, tanárait hamar megismerte és az új osztálytársaival is barátságot kötött. A gimnázium óriási változás az általános iskolához képest, Patrícia gyorsan alkalmazkodott a ritmusváltáshoz, hamar ráérzett arra, hogyan is kell tanulnia. Ekkor még nem teljesen rajzolódott ki benne az, hogy majd milyen irányba szeretne tovább tanulni, de a természettudományos tárgyak mindig is érdekelték, így hát osztálytársai egy részével tizedik osztályban elindultak az iskolai Természettudományos Versenyen, ahol elsősorban kémia és biológia szaktárgyi kérdésekkel foglalkozott. A versenyen elért eredmények ösztönözték arra, hogy ezen tárgyakban elmélyüljön.

 

Tizenegyedik osztályban nem is volt tehát kérdés, hogy emelt szintű érettségi előkészítőt választott biológiából, ami azóta is az egyik kedvenc tantárgya. Átlaga a gimnáziumi évei múlásával egyre jobb lett, míg kilencedik osztályban 4.1, tizedikben 4.2, tizenegyedikben pedig a tanulás meghozta a gyümölcsét és egy 4,9-es átlaggal zárta az utolsó előtti évet.

 

Tizenegyedik osztályban egy humán versenyen a Horvát Mihály Középiskolai Történelem versenyen is megmérette tudását. Ebben az utolsó esztendőben indulta a Semmelweis egészség versenyen ahol a második fordulóig jutott el a három fordulóból csapattársaival.

 

Tizedik osztályoskén egyik fő szervezője volt a gólyahétnek és a gólyabálnak. Az iskolai versenyekre, nyelvi délutánokra csapatokat szervezett. Az iskola által Széchenyi István gróf születésnapjára szervezett rendezvényen az egyik főszereplő volt, nagyon sokat tett a megemlékezés sikeres lebonyolításáért.

 

A 2017/2018-as tanévben szervezett diákönkormányzati nap megszervezésében aktívan részt vesz, ezzel is az iskolai közösség építését szolgálja. Szaluter Patrícia a következőképpen zárta bemutatkozását a Széchenyi Díj jelöltjeként: „Ez az év viszont a búcsú éve, lezárul életem egyik legszebb, legeseménydúsabb négy éve és remélhetőleg - az Igazgató úr szavaival élve - szeptembertől már a szomszéd épületbe fogok járni; egész pontosan a Műszaki Egyetem Gazdaság és Társadalomtudományi Karára.”


Kósik Dorottya
osztályfőnök