http://www.szechenyiforum.hu Nyomtatás
 
2018-03-19 10:26

Hungarikum a Széchenyi-diákkörben

|

Az Országos Széchenyi Alapítvány elnöke Buday Miklós látogatott a Kőbányai Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolába 2018. március 7-én.
Több mint 60 diák hallgatta előadását, amelynek címe: A Széchenyi kultusz jelentősége napjainkban
hirdetés

Ajándékot hozott a kedves vendég. Mindenki kapott könyvjelzőt, képeslapot, szórólapot, gyönyörű Széchenyi idézeteket… Az iskola pedig Széchenyi Istvánról írt könyveket, gyűjteményeket…. Valamennyi gyermek és pedagógus örömmel fogadta a különleges ajándékokat.

Az előadás a Széchenyi család tagjainak bemutatásával, a szülők és gyermekek megismerésével kezdődött. Ritkán látott képek, albumok, könyvek váltak hozzáférhetővé a Széchenyi Diákkör tagjai számára. Tapinthatóvá és megszagolhatóvá vált a Hitel első kiadása.

Széchenyi István gyermekkora, ifjúsága és életútja elevenedett meg az előadó által, majd a szellemi hagyaték, mint Hungarikum került elemzésre. Megtudhattuk, hogy Gróf Széchenyi István szellemi hagyatéka a Széchenyi Alapítvány javaslatára vált Hungarikummá.

„Az utókor feladata Széchenyi szellemi hagyatékának sokoldalú megismerése és megismertetése. Minden magyar ember kötelessége, hogy a hungarikumokat – mint kiemelt nemzeti értékeket – jobban megismerje.” Így hangzottak az ifjúságot tájékoztató és cselekvésre buzdító Buday Miklós biztató szavai.

Köszönjük!

 

Edényi Csilla