http://www.szechenyiforum.hu Nyomtatás
 
2016-10-02 06:30

2015. évi személyi jövedelemadó 1 százaléka

|

Köszönjük szépen! Értesítette a NAV a Széchenyi Alapítványt, az adózók 1%-nak felajánlásáról.

"Tisztelt Kedvezményezett!

Tájékoztatjuk, hogy a személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról szóló törvény biztosította lehetőséggel élve az adófizető magánszemélyek egy része az Önök szervezetét jelölte meg kedvezményezettként a 2015. évi személyi jövedelemadója 1%-ának felajánlásakor.

Nyilvántartásunk szerint az Önök szervezetének
a 2016. rendelkező évben felajánlott szja 1%-os összeg várható nagysága:

 

30 550 Ft."


Az Alapítványunknak "a 2016. évben átutalt szja 1%-os összeg felhasználására vonatkozó (a cél szerinti és muködési költségeket összegszeruen is tartalmazó) adatait, meghatározva a támogatás
esetleges tartalékolásának tényét, célját, legfeljebb 1 éves idotartamát és összegét is, 2018. május 31. napjáig a 16KOZ jelű közleményben kell az állami adó- és vámhatóság részére elektronikus úton, az Ügyfélkapun keresztül megküldenie.

A 16KOZ jelű közleményben szerepeltetni kell a 15KOZ jelű közleményben tartalékolt összegként megjelölt szja 1%-os összeg(ek) felhasználására, tartalékolására vonatkozó adatokat is."

 

Az összeg beérkezését, illetve felhasználását követően  beszámolunk a Széchenyi Fórum olvasóinak is arról, hogy mire fordítottuk az összeget.

 

Köszönjük szépen a felajánlásokat.