http://www.szechenyiforum.hu Nyomtatás
 
2014-05-10 06:59

Gebei Katalin (SzIG) 2013-2014 Diákok Széchenyi-díjasa

|
A budapesti Széchenyi István Gimnázium javaslatát a Széchenyi Alapítvány elfogadta és 2013/14. tanévben a Diákok Széchenyi-díját a nevelőtestület és a diákönkormányzat egyhangú döntése alapján Gebei Katalin 13. A. osztályos tanulója nyerte el.


Gebei Katalin laudációja

Kata tanulmányi eredménye, mindenkori magatartása és közösségi munkája alapján is kiérdemelte ezt az elismerést.


Gebei Kata gimnáziumi tanulmányai kezdetétől osztálya és az iskola jó tanulmányi eredményű diákja. A kilencedik évfolyamon 4,3-as, a tizedik évben 4,1-es átlaggal zárt. A tizenegyedik és a tizenkettedik évfolyamon már 4,5-ös átlagot ért el. Idén félévkor 4,6 volt az átlaga. Az előző tanév során angol nyelvből sikeres középfokú nyelvvizsgát tett. Kata az angol mellett francia nyelvet tanul, a heti három órán felül fakultációra is jár, és ez a választott, ötödik érettségi tárgya. A francián kívül magyar nyelv és irodalmat tanul emelt óraszámban, ebből emelt szintű érettségit tesz. További tanulmányait egyetemen – hitoktatói vagy magyar, orosz szakon kívánja folytatni.

Kata az öt év során számos házi versenyünkön szerepelt eredményesen. A magyar nyelv iránti érdeklődésének köszönhetően indult a versmondó, a helyesírási, valamint az anyanyelvi versenyeken.
Nyelvi előkészítősként részt vett az angol esszéíró versenyen. Továbbá a francia fordító és országismereti versenyeken is próbára tette tudását.

A tanulmányi versenyek mellett Kata több alkalommal is képviselte iskolánkat a Citadella váltófutáson és a kerületi mezei bajnokságon is.

Gebei Kata osztályának közösségépítő tagja. Osztálytársai, osztályfőnöke, tanárai mindig számíthatnak rá. Semmilyen közösségi program alól nem húzza ki magát, inkább segít azok előkészítésében, lebonyolításában, illetve aktívan részt vesz azokon. Legyen szó csoportos játékokról, az egészségnapra való felkészülésről, bográcsozásról vagy egyébről.

Katát tulajdonképpen az egész iskola ismeri, hiszen több intézményi programon is szerepelt.
Kilencedikesként kiemelt szerepet vállalt az osztály által előadott betlehemes játékban, de a későbbi karácsonyi hangversenyeken is „színpadra állt” – a Grét ifi zenekarral énekelt nekünk az utóbbi három évben. Továbbá segédkezett egy évnyitó műsor megszervezésében, beszédet mondott tizenegyedikben az évzárón, valamint tizenkettedikben ő köszöntötte végzőseinket

Mindezek tekintetében – osztálytársaival és tanáraival egyeztetve – úgy gondoljuk, hogy Kata a legméltóbb a Széchenyi-díj elnyerésére.

Budapest. 2014. április 7.   Döbreiné Boda Teréz                                                Breczkó Márton
    igazgatóhelyettes                                            diákönkormányzat elnöke