http://www.szechenyiforum.hu Nyomtatás
 
2013-05-31 12:29

Tim Gergely a kőbányai iskola 2012-2013 Diákok Széchenyi Díjasa

|
Kőbányai Széchenyi István Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola javaslatát a Széchenyi Alapítvány elfogadta és 2012/13. tanévben a Diákok Széchenyi Díját nevelőtestület és a diákönkormányzat egyhangú döntése alapján Tim Gergely 8.b osztályos tanulója nyerte el.


"- János, melyik is a te osztályod?- kérdezik gyakran tőlem az osztályomban nem tanító kollégák.
- Az, amelyikbe Tim Geri is jár - szoktam válaszolni. S ez általában elég is szokott lenni az osztályom beazonosításához."


Igen, Tim Gergely a 8.b osztály emblematikus figurája. Ő az a tanuló, akit mindenki ismer. Tanítók, tanárok, kis- és nagy diákok egyaránt.
A szó jó értelmében szeret nyüzsögni. Szinte minden rendezvényen részt vesz, legyen az tanulmányi, kulturális vagy akár sporttal kapcsolatos. Az iskolai tanulmányi versenyeken évről-évre megállja a helyét, de az iskolán kívülieken is jól szerepelt. Ötödikesként a Kaán Károly versenyen 6. helyezést ért el, de egy évvel később, ezt a versenyt megnyerte. Ugyanebben a tanévben a budapesti versenyen is az első öt között végzett.


Hetedikesként a kerületi Hermann Ottó biológiaversenyen egyéni 5., csapatban 3. lett. Ezt az eredményt nyolcadikosként megismételte. A sportrendezvényeknek is aktív résztvevője. Bár a sportban komoly eredményei nincsenek, társai mégis nagyon szeretik, becsülik őt lelkesedéséért, pozitív hozzáállásáért.


Gergő igaz közösségi ember. Nincs olyan kérés, amire nemet mondana. Nincs olyan feladat, melyet el ne végezne. Sokszor tapasztalom, hogy egyéni érdekei elé helyezi a közössége érdekeit, s teszi ezt jó kedvvel, humorral, egészséges derűvel. 


Ezért javaslom Tim Gergelyt a Diákok Széchenyi Díjára.

Budapest, 2013. május 16.

Szabára János
osztályfőnök

***


Kőbányai Széchenyi István Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
1108 Budapest, Újhegyi Sétány 1-3.
Tel.: 265-13-75
Web: www.szechenyi-bp10.sulinet.hu
Email: pirisk@mail.datanet.hu


HatározatA fenti javaslatot a nevelőtestület és a Diákönkormányzat megtárgyalta és egyöntetű véleményével támogatja.


Budapest, 2013.05.18.

          Grófné Váradi Anna                                              Lakatos Enikő
          igazgatóhelyettes                                          DÖK segítő pedagógus