http://www.szechenyiforum.hu Nyomtatás
 
2013-02-10 18:15

A Széchenyi Alapítvány 2011. évi jelentései

|

Alapítványunk 1987 óta azon tevékenykedik, hogy financiális hátteret és szakmai, szervezési segítséget biztosítson a Széchenyi-tisztelő közösségeknek és egyéneknek. A 2011. évi tevékenységeket az alábbiakban mutatjuk be.
hirdetés
A címkép a Széchenyiek és Zamoyskiak: Közös célok, érdekek és értékek című páros konferencia (Zamosc-Esztergom) a magyar és lengyel EU-s elnokség átadása idején készült Zamoscban a konferencia elnökségéről. A páros konferencia kiemelkedő jelentőségű volt. A képen balról jobbra: Marcin Zamoyski Zamosc polgármestere, Kiss Róbert Magyarország varsói nagykövete, Kovács István történész és Rubovszky András a Széchenyi Társaság főtitkára.

 

Mindezek középpontjában a Széchenyi-ismeret növelése áll, hiszen mindenki számára elérhető kincsesbányát találtunk a Széchenyi-életműben, amelynek kamatoztatása a mi tevékenységünktől is meghatározó mértékben függ. Sajnos az utóbbi időszakban az adományok, a forrásaink elapadni látszanak, és sokkal kevesebbet tehetünk, mint amit tenni kellene a céljaink érdekében.


A 2011-es évet az általános alapítványi tevékenység (Széchenyi nevét viselő iskolák támogatása, a Széchenyi-ismeret egyéni és közösségi szintű terjesztése, a Széchenyi szellemében fogant mai munkálkodás segítése, Széchenyi szellemi hagyatékának ápolása) mellett az tette pezsgővé, hogy 2010 áprilisában volt 150 éve, hogy elhunyt gróf Széchenyi István. Az emlékév méltó megünneplésére és a megemlékező események összefogására kezdeményeztük a „Széchenyi Emlékbizottság 2010.” megalakítását, melynek a Széchenyi Alapítványon kívül tagja még a Duna Televízió, Nagycenk Önkormányzata, az Országos Széchenyi Kör és a Széchenyi Társaság.

 

Az emlékbizottsági tevékenység igen gazdag eseménysorozatot eredményezett, és áthúzódott a 2011. esztendőre is. A gazdasági beszámoló, és a különböző jelentések is ennek jegyeit viselik. Az alábbiakban közreadjuk a 2011. év tevékenységét összefoglaló számszaki és szöveges dokumentumait.


A Széchenyi Alapítvány 2011. évi tevékenységről szóló pénzügyi beszámolója itt olvasható.

 

A Széchenyi Alapítvány 2011. évi egyszerűsített mérlege itt olvasható.

A Széchenyi Alapítvány 2011. évi kiegészítő melléklete itt olvasható.

A Széchenyi Alapítvány 2011. évi közhasznú egyszerűsített beszámolója itt olvasható.

A Széchenyi Alapítvány 2011. évi közhasznúsági jelentése itt olvasható.

 

 

Buday Miklós

elnök